Lekker Fit!

De Plataan is een Lekker Fit! school. Dit betekent dat onze leerlingen 3 keer per week 45 minuten gymles krijgen. Deze lessen worden verzorgd door onze vakleerkracht bewegingsonderwijs.

In 2017 is het Lekker Fit! Certificaat voor kleuters behaald. Deze lessen worden door de leidsters zelf gegeven. Eén keer in de week krijgen de kleuters ook les van de vakleerkracht bewegingsonderwijs.

 

Met het programma Lekker Fit! raken onze leerlingen  op een leuke en leerzame manier vertrouwd met de voordelen van een gezonde leefstijl. De thema`s voeding, bewegen en gezonde keuzes maken komen allemaal voorbij. Gedragsverandering vormt de rode draad door het gehele lesprogramma.

 

Meer informatie leest u op www.rotterdamlekkerfit.nl

Maandag, woensdag en vrijdag zijn onze vaste fruitdagen. Op deze dagen wordt er fruit gegeten en geen koekjes of iets dergelijks. 

 

Traktaties bij verjaardagen zien wij het liefst gezond. Daarnaast vragen wij om de traktatie klein te houden. Het gaat immers om een klein extraatje.

 

Water is de meest gezonde dorstlesser. Om kinderen te stimuleren water te drinken, hebben zij in hun klas een bidon met eigen naam erop. Aan het begin van de dag wordt deze gevuld met water. Ook gaan de bidons regelmatig in de vaatwasser van school. Er is dus aandacht voor hygiëne.

 

.