Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8.

 

Leuk dat u komt kijken!

 

In groep 8 staan meester René en meester Patrick. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag meester René en op dinsdag meester Patrick.

BERICHTEN

02 jul 2019 - Kampeerweekend groep 8 , 28, 29 en 30 juni 2019
Preview foto Kampeerweekend groep 8 28 , 29 n en 30 juni

 

Groep 8 is afgelopen weekend wezen kamperen als afscheid.

Dit was volledig georganiseerd door de ouders van de kinderen.

Super top.

Mede dankzij het weer en de inzet van de begeleiders was het een super weekend.

Er werd gespeeld , gezwommen , kampvuren gemaakt , gebarbecued , vooral veel plezier gemaakt en zeker de eerst nacht weinig geslapen.

Hieronder valt te lezen wat de kinderen er van vonden .

 

Ting

 

Het kamp was leuk, we waren 2 keer naar een meertje gegaan. Het water was lekker afkoelend en het was gezellig. Er was bijna geen programma, dus we konden meestal iets voor onszelf doen. Dat vond ik fijn. Het eten was ook lekker.

 

Hey hallo Noortje hier.

 

Mijn verhaaltje gaat over het kamp van afgelopen weekend.

Hoe het begon om 13:00 moesten we op school zijn want daar gingen we nog lunchen met zijn allen.

Om 14:00 was het dan echt tijd om te vertrekken.

Ik zag er best wel tegen op om 20km te fietsen maar uiteindelijk viel het reuzen mee.

Toen we op de camping waren gingen we onze spullen uitpakken en onze luchtbedden oppompen.

Toen dat gedaan was gingen we nog een spelletje spelen met de klas dat was erg leuk , daarna gingen we eten.

Na het eten gingen we heel heel heel heel lang kletsen en lekker gek doen.

De volgende dag waren we al vroeg wakker.

Om 11:00 gingen we naar het meer daar zijn we tot 16:30 gebleven.

Daarna kwamen onze ouders om te BBQ ‘en dat was leuk maar ik was heel moe en daarom ging ik die avond met mijn ouders mee naar huis.

De dag daarna om 15:00 kwamen de kinderen weer aan in Pernis daar hebben we nog frietjes gekregen en toen ging iedereen naar huis.

Dit was mijn verhaaltje ik hoop dat jullie hem leuk vonden.

EINDE.

 

Noa

 

Ik vond kamp heel leuk, vooral het zwemmen en vlotten bouwen. We hadden ook veel tijd om te doen wat we zelf wouden ik heb niet zo veel geslapen maar ondanks dat vond ik het super leuk! En toen we op het school plein kwamen stond er nog een friet kraampje J

Dat was mijn verhaal einde.

 

Lotte

 

Ik vond het leukste de vlotten bouwen het zwemmen en de dingen die we met de klas deden.We hebben ook een grap bij de jongens uitgehaald En de laatste avond kwamen de ouders langs om te eten We hebben een super leuk kamp gehad en toen we terug kwamen stond er een friet truc .

 

Miki

Kamp was wel leuk leuker dan verwacht Het was zeker leuk toen we naar onze tenten moesten want toen gingen we chillen heel de avond praten enz. Het was wel stom dat er paar meiden heel de tijd in onze tent wilden gaan Ze zochten gewoon aandacht dat was wel stom Maar voor de rest was het wel leuk Ja en toen we terug naar Pernis gingen was er patat voor iedereen en nog paar dingen.

 

 

 

 

Jay

Kamp was wel leuker dan gedacht want eerst dacht ik dat het saai was maar het was echt super leuk

Want toen we gingen slapen gingen we gek doen bijvoorbeeld grapjes maken en het leukste was toch zwemmen en vlotten bouwen want dat hadden we met ze allen gedaan En het stomste was dat elke meisje in onze tent wou en dat was niet zo leuk Maar weet je wat wel lekker was de BBQ dat was echt heerlijk En toen was het zondag Toen gingen we naar Pernis en toen kregen we ook nog patat. Dit was mijn kamp van de plataan

 

 

 

 

Bibi

Kamp was heel erg leuk, ik werd wakker deed me dingen en om 13:00 gingen we op school lunchen Het was gezellig. Om 14:00 gingen we eindelijk fietsen Ik had er eerst geen zin in maar het was eigenlijk best wel leuk Op de heen reis was er maar een iemand gevallen. Toen we aan kwamen was het luchtbedden opblazen spullen uitpakken en klaar! Toen gingen we als een stel bos apen door de bossen heen rennen. Toen dat allemaal gebeurd was gingen we eten de hamburgers vielen niet goed bij de meesten. De volgende morgen werd ik wakker met een bloedneus daar zeg je u tegen , ik was heel erg misselijk en ik had hoofdpijn. Toen gingen we met de hele klas kletsen en toen kreeg ik nog een bloedneus. Toen gingen we naar een meer het was super leuk we hadden een vlot gemaakt dat ging kapot En in de avond kwamen de ouders ook eten. De volgende dag was het tijd om te gaan ik heb niet veel gefietst want ik was gevallen en dat was kamp voor mij.

 

Zuza

Ik vond het een beetje raar dat de jongens heel lief deden maar als nog was het grappig. Bij het kampvuur heb ik en jacqie een nieuwe bestie gevonden genaamd Miki.

En nu weet ik niet meer wat ik moet schrijven dus ik zeg alleen een ding : je moest er gewoon bij zijn .

 

 

Georgina

Ik vond het een supergezellig kamp. Het leukste om te doen vond ik naar het meer gaan.

De eerste nacht heb ik één uurtje geslapen, in de ochtend waren we om 6 uur wakker.

Daarna hebben we ontbeten en zijn we paar keer naar het meer gegaan. =)

 

 

Jacqueline

Ik vond kamp geweldig.

Ik vond het kampvuur het leukst.

Het was super gezellig.

Iedereen was super aardig J.

Bij het kampvuur kregen ik en Zuza een nieuwe bestie J.

Ik heb veel gelachen.

                                 The end

 

Amelie

Ik vond kamp echt heel leuk. Ik vond zwemmen het leukst.Einde.

 

Menilik

Ik vond het zwemmen leuk omdat we een moddergevecht deden.

Maar het zwemmen was ook een beetje stom omdat het pijn deed als iemand modder op je gooide.

We gingen ook vaak naar de arena. Einde.

 

 

Gaja

ik vond kamp super leuk. Het zwemmen vond ik het leukst, en het was een mooie plek. Einde.

 

 

Sem

Ik vond kamp leuk. Het zwemmen vond ik het leukst en het praten in de tent, barbecue. Einde

 

 

Levy

 

Vrijdag fietsten we naar het kamp . Daar aangekomen was het leuk om het terrein te bekijken Het leukste was bij de Arena . Daar speelden we met bijna de hele klas een spel Zaterdag was stom want toen lag ik bijna heel de dag te slapen . Ik werd ziek op gehaald einde.

 

Shania:

Ja hoor het is zo ver we vertrekken Niemand had zin om te fietsen ze dachten ahhh 2 uur fietsen Maar uiteindelijk viel het heel erg mee Het leukste was van alles toch wel naar het meer gaan en de BBQ met de ouders En toen was het alweer zondag We gingen s middags al weer naar huis Op school was er nog een verrassing Er was een patat kraampje en het was super gezellig En daarna ging iedereen naar huis n die dag daar na was iedereen nog slaperig ..E

 

 

 

 

Praycheline

Alles begon bij het verzamelen voor de heenreis. Iedereen had een tas en of koffer bij zich die gingen dan weer in auto’s. Toen vertrokken we ,We kwamen langs de mooiste natuur plekken en wat ik tijdens de reis het spannends vond was de tunnel. We gingen echt heel snel. En wat ook leuk was dat iedereen die langs liep of fietste een lange rij met kinderen in gele hesjes zag. Na die mooie fietstocht van twee uur kwamen we aan op de camping De tenten waren gelukkig al op gezet dus iedereen pakte zijn of haar spullen uit en dus gingen we de luchtbedden opblazen Er was gelukkig wel een elektrische pomp bij. Even later waren de luchtbedden van iedereen al opgepompt We legden ze in de tent en gingen het park bestuderen. Er zijn leuke en ook mooie plekken. En om niet te vergeten ook dieren. Ik zag muizen , een haas kikkers en eenden. Toen was het tijd om te gaan eten broodje hamburger De volgende dag.we gingen zwemmen en de ouders kwamen barbecueën Na die avond moesten we alweer pakken om naar huis te gaan De terugreis duurde ook twee uur. Toen we aankwamen stonden de ouders er en een patatkraam. Het was geweldig.

 

Marques kamp

We begonnen op school waar we moesten wachten tot we weg moesten rond 13:30

Met fietsen naar het kamp dag 1 We gingen deze dag naar een groot meer om te zwemmen want het was heel warm die dag We bleven de hele middag daar tot vanavond want toen hadden we een BBQ

En het was vervelend dat er elke keer meisjes binnen kwamen bij ons in de tent.

Dag2 de laatste dag begonnen we met ontbijt Gewoon brood met beleg Vervolgens gingen we alles opruimen pakten onze spullen en gingen nog effe bij de Arena zitten En rond kwartover1 gingen we weer naar huis.

 

 

Kay

Kampeerweekend

 

We moesten eerst fietsten dat was wel wat minder leuk Toen we aan kwamen zag het er wel verlaten uit We gingen naar de tenten eerst alles uitpakken Toen we klaar waren met uitpakken

gingen we de scouting verkennen Er was een arena boetkamp parkoer  en overal vuurkorven

De volgende dag gingen we zwemmen dat was echt leuk De volgende dag moesten we weer

Weg dat was wel jammer

 

Jesse kamp

 

We gingen fietsen naar het kamp. We kwamen aan De tenten waren al opgezeten We zetten de spullen in de tent en de luchtbedden werden opgeblazen. We gingen hamburgers eten . Toen we klaar waren met eten gingen we kijken wat er te doen was. We gingen de tenten in een we gingen slapen Maar bijna niemand ging slapen We gingen ontbijten Toen we klaar waren gingen we spelen. Toen kwamen de ouders bbq-en Toen de ouders weg waren gingen we zwemmen en toen slapen spullen inpakken en weg.

 

 

 

 [G1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


21 jun 2019 - Praktisch verkeersexamen 20 juni 2019
Preview foto Op de middag van 20 juni reden de gele hesjes door Pernis.

Niet te verwarren met de demonstranten ; het waren de kinderen van groep 7 en 8 van de Plataan die hun praktische verkeerexamen afwerkten.

Op de regels letten , omkijken en hand uitsteken , goed naar de borden kijken ; overal moest op gelet worden.

Iedereen deed goed zijn best.

Of ook iedereen geslaagd is .... dat moeten we nog even afwachten want dat wordt pas volgende week bekend

 


21 jun 2019 - EHBO examen 20 juni 2019
Preview foto Hoera,

 

het is achter de rug.

Iedereen heeft zijn EHBO examen gedaan en na een (in-)spannende dag bleek ook dat iedereenn geslaagd was..Heel goed gedaan kids ; trots op jullie!!

Met dank uiteraard aan Monique en Heleen en de drie examinatoren


17 mei 2019 - Sponsorloop 17 mei 2019
Preview foto Zoals ieder jaar hebben we , in samenwerking met de Pretrunners , een sponsorloop gehouden voor het goede doel.

Dit jaar was dat de Stichting Droomdag , die voor gezinnen met een ernstig zieke ouder , een dag uit organiseert waar 'van gedroomd wordt '.

Alle kinderen hadden van te voren super hun best gedaan om zoveel mogelijk sponsors te vinden .

Vol enthousiasme begonnen om 9.10 de kinderen van de onderbouw met hun rondjes , aangemoedigd en ook vergezeld van een talrijk publiek.

Daarna was de middenbouw aan de beurt en tot slot de bovenbouw om 9.50.

Iedereen liep het vuur uit zijn sloffen en ondankt het soms wat smokkelen bij de stempelpost had iedereen zijn stempelkaart vol met vele stempels.

 

Als beloning kreeg ieder kind een suikerspin en in de klas een flesje water en een appel.

 

Om 10.15 was de uitreiking van de cheque aan een vertegenwoordiger van Stichting Droomdag.

Vol trots kon meester Gino symbolisch een bedrag overhandigen van 2500 euro.

Top gedaan kinderen , met z'n allen.

 

Als toetje verschenen er op het eind ook nog twee brandweerwagens die voor de school een demonstratie gaven.

Een onderdeel daarvan was het gebruik van de brandspuit en veel kinderen haalden daarbij  een zelfgekozen nat pak ( he Jay !!!).

De meeste kinderen van groep 8 kozen er  voor om de dag in de klas gezellig af te sluiten maar een aantal bleef op het plein om de andere groepen te helpen om de brandweerauto 's van binnen te bewonderen.

 

Al met al weer een heel geslaagde ochtend


16 mei 2019 - Mini Final en McDonalds
Preview foto Ondanks dat wij eigenlijk geen ervaring hadden met handballen hebben wij vandaag meegedaan aan dat onderdeel op de mini Final.

En het ging verbazend goed.

De jongens kwamen zelfs in de finale waarin ze helaas toch de meerdere moesten erkennen in hun tegenstanders.Maar toch mooi 2e geworden.

Complimenten hoor boys!!!

En Georgina deed uiteraard weer mee aan atletiek waarbij ze zich weer kranig weerde.

 

Na het tournooi gingen we met z'n allen naar McDonalds in Hoogvliet.

De meester had namelijk beloofd om te tracteren op een Happy Meal als de kinderen een goede score zouden halen op de IEP.

En niets was minder waar ; de score was meer dan top (zie ook het stukje hieronder dat meester Hans naar alle ouders van groep 8 stuurde op Parro).

Ik ben super trots op jullie dus de tractatie , hoewel hij eigenlijk niet echt hoort bij een Lekker Fit school , was dik en dik verdiend!!!!!

 

Dit is het stukje dat meester Hans plaatste :

 

Mooie scores op de eindtoets!
De groep 8 heeft de uitslag van de eindtoets binnen en we kunnen stellen dat ze het fantastisch hebben gedaan. Wij zijn als team dan ook ontzettend trots op deze kinderen. Er waren zelfs 2 leerlingen met de maximale score van 100. Alle kinderen hebben laten zien op de toets wat ze waard zijn.
Het schoolgemiddelde ligt boven het landelijk gemiddelde en dat betekent dat deze kinderen  de afgelopen periode keihard hebben gewerkt om dit resultaat te behalen.
Het laat ook zien dat we op dit moment de juiste dingen aan het doen zijn op school en dat stemt mij als directeur weer tevreden.
Wij feliciteren de leerlingen met het mooie resultaat. Op naar het Voortgezet onderwijs.

05 mei 2019 - 4 mei 2019
Op 4 mei waren Bibi , Noa en Jacqueline namens onze school aanwezig bij de Dodenherdenking op de begraafplaats Pernis.

Zij lazen allereerst een gedicht voor met als thema  'In vrijheid kiezen '. Dat deden zij heel goed.

Vervolgens deelden zij , nadat er 2 minuten stilte gehouden was , aan de mensen die een rondgang gemaakt hadden op de begraafplaats , bloemen uit die de aanwezigen bij het monument legden.

Fijn dat jullie er waren en zo  lieten zien dat de Dodenherdenking ook nog betekenis heeft voor jonge kinderen.

Jullie hebben het geweldig gedaan !!!!!

 

Fotoalbum:

 • 4-mei-9.png
 • 4-mei-8.png
 • 4-mei-7.png
 • 4-mei-6.png
 • 4-mei-5.png
 • 4-mei-4.png
 • 4-mei-3.png
 • 4-mei-2.png
 • 4-mei-1.png

15 apr 2019 - Paasontbijt 2019
Vanochtend Paasontbijt  gehad.

Was erg gezellig

Er was voldoende te eten getuige de hoeveelheid brood dat nog over was.

Veel kinderen , vooral meisjes , waren verkleed in hun 'nachtgewaad'

 

's Middags hebben we bij gym ook nog eieren voor elkaar verstopt en gezocht.

 

Het was weer een leuke dag


12 apr 2019 - Koningsspelen 2019
Preview foto Vandaag , 12 april 2019 , hebben wij op school Koningsspelen gehouden.

Onze groep heeft 's ochtends geholpen door als spelleiders en - sters bij spelletjes te staan of groepjes van lagere groepen te begeleiden.

Dat heeft iedereen zo goed gedaan dat wij van alle kanten , zowel door  meesters en juffen , als door  ouders van alle kanten 'overstelpt' werden met complimenten.

Top gedaan jongens en meisjes !!!

 

's Middags was het onze beurt.

Nadat we in de klas de tafels gedekt hadden voor het Paasontbijt van maandag mochten we in de speeltuin de hele middag vrij spelen.

Het springkussen was favouriet maar de rest van de speeltoestellen werd goed bezocht.

Onder het genot van een ijsje en limonade werd het een gezellige middag,

 

Met dank uiteraard ook aan alle ouders die geholpen hebben en natuurlijk juffrouw Marian uit groep 6 en meester Gino die alles georganiseerd hebben


05 apr 2019 - Veteraan in de klas 5 april 2019
Preview foto              Veteraan in de klas

Hallo wij zijn Levy en Jesse er is een veteraan in de klas geweest.

Hij vertelde over zijn avontuur in voormalig Joegoslavië.

Hij vertelde dat hij eerst hoe die in defensie kwam. Hij zat

In examen week en kon kiezen gelijk stoppen of opnieuw beginnen door zijn gedrag.

Hij koos om opnieuw te beginnen.

En het lukte hem om zijn examen te halen.

In 2001 werd hij uitgezonden om naar.        

Bosnië Herzegovina te gaan voor een vredes missie.

Hij was daar aangekomen ze sliepen in containers.

Ze bleven daar zes maanden om de oorlog te stoppen.

Na 3 maanden was er iemand dood gegaan door een hersenbloeding.

Ze vlogen in een vliegtuig terug naar Eindhoven Airport.

Over handige ze zijn lijk aan zijn familie en bleven daar tot de begrafenis.

De dag dat de begrafenis was gingen ze ook weer terug 1 persoon bleef in Nederland door PTSS.

Daarna was er niet iets boeiends meer en ging.

Na een maand werd hij weer gevraagd voor een Uitzending.

Weer naar Joegoslavië met Marco kroon en dat was zwaar

Hij is 15 jaar later  terug gegaan om te kijken hoe het daar was.

 

Dit was ons verslag gemaakt door

 

Jesse Barendrecht

En

Levy Roodbol

 

 

 

 

 

 

Fotoalbum:

 • 20190405_112200.jpg
 • 20190405_112158.jpg
 • 20190405_110131.jpg
 • 20190405_104301.jpg
 • 20190405_103239.jpg
 • 20190405_101845.jpg
 • 20190405_101820.jpg
 • 20190405_101329.jpg
 • 20190405_101148.jpg
 • 20190405_100955.jpg

04 apr 2019 - Pretrunners en RoPa run
Preview foto Hallo

 

wij zijn Zion en Jay wij vertellen hoe deze dag was

Eerst vertellen we over de klas daarna over gym.

In de klas was het heel leuk

Ze vertelden ons hoe het is om voor zieke kinderen te rennen.          

Stichting droom dag helpt zieke kinderen om hun leven nog leuk te maken.

Ze vertelden ons hoe ver ze moesten rennen om precies te zijn 225 km maar wel per 5 minuten 1 km .

En veel pauze in een bus en slapen in een tent. De tocht was van Parijs naar Rotterdam of van Hamburg naar Rotterdam.

EN ZE WERDEN BIJ ELKE DORPJE AANGEMOEDIGD !

Op het eind kregen we arm bandjes en mochten we vragen stelen.

 

Gym

We hadden vandaag allemaal soorten dingen gedaan

Bv eerst rondje om de zaal daarna estafette en ook nog hakken billen en wedstrijdjes hardlopen en ook nog soort van huppelen met je armen en ook nog met je knieën.

 

Dit was het verslag over roparun pretrunners

Zion Sanches

Jay Boele

 

 

 

 

 


03 apr 2019 - Het Gouden Ei 4 (slot)
Preview foto Deel 4 het gouden (budgetteren)                             2 april 2019

Als eerst kregen we weer huiswerk. We moesten A-merk en B-merk vergelijken en daar zaten dus best wel wat verschillen tussen als je zou kijken of je altijd A-merk of B-merk zou kopen kan er soms 15 euro verschil tussen zitten. En van die 15 euro kan je weer geld besteden aan games ect… Vervolgens kregen we de opdracht deze les om een menu samen te stellen voor 4 personen die maximaal 8 euro mag kosten. We kregen daarvoor allemaal folders van supermarkten. Het moest voldoen aan de volgende eisen het menu bestaat uit: een hoofdgerecht, een nagerecht en drinken. En het moet gezond zijn.

Dit hadden wij bedacht:

Noa: Tortilla’s met mais, sla, vlees, kaas en als drinken had ik appelsientje en als toetje had ik koekjes J

Amelie: spaghetti met tomaten saus, kaas, appelsientje, en een wolkentoetje

 

Dit was dan ook de laatste les van het gouden ei. We willen meneer Bloem heel erg bedanken voor alle lessen en jullie natuurlijk voor het lezen van onze verslagen J Groetjes Noa en Amelie.

 


02 apr 2019 - 1 april Kikker in je bil
Preview foto Vrijdag 29 maart kwam onverwacht het bericht dat de stoeltjes van de leerlingen niet in orde waren en dat deze op de maandag daarop opgehaald zouden worden.

Daarom moesten de kinderen voor die maandag een eigen stoeltje meenemen.

Op maandagochtend 1 april stond er inderdaad een aantal leerlingen met een stoeltje in de hand voor de schooldeuren.Toen bleek dat dit een 1 april grap was en alle stoeltjes gewoon nog in de klas stonden.

Gelukkig namen de betreffende leerlingen het sportief op en waren niet boos.

Er werd natuurlijk wel geroepen om 'wraak".

Zo kreeg de meester lief een kopje koffie aangeboden met zout , deed een aantal kinderen om 13.15 of ze te laat waren door zich onder de brandtrap te verstoppen en stelden zij zich , toen we naar gym gingen , met de fiets op op een plek waar ik ze niet kon zien (meester Hans zat ook in het 'complot'; foei !!)

Bij de gymzaal aangekomen had meester Gino nog een belangrijke mededeling (zie ook het filmpje).

Voor het Voortgezet Onderwijs moesten de kinderen nog de CITO-eindtoets gym maken.

De opgaven bestonden uit allerlei vragen over gym en sport , maar er waren ook tal van praktische opdrachten : schrijf je naam met je pen in je mond (voor de fijne motoriek) , trek een figuur om met je hand op een oog (voor de oog-hand coördinatie),etc.

De meeste kinderen gingen serieus aan het werk maar een aantal voelde natuurlijk al nattigheid.

De laatste vraag was een puzzel die als uitkomst had : 1 april.

Toen wist iedereen al genoeg!!

 

Het was een gezellige dag vol met practical jokes maar nu gaan we uiteraard weer serieus verder.

Fotoalbum:

 • 20190401_143324.jpg
 • 20190401_143259.jpg
 • 20190401_143243.jpg
 • 20190401_143210.jpg
 • 20190401_143154.jpg
 • 20190401_142918.jpg
 • 20190401_142846.jpg
 • 20190401_142819.jpg
 • 20190401_142759.jpg

29 mrt 2019 - Tennisclinic 29 maart 2019
Preview foto Hallo allemaal,

Wij gaan jullie iets vertellen over een speciale gymles. En de gymles ging over tennis. We gingen allemaal een trucje doen en ik weet er een dat is: de Rainbow. Het is de bedoeling dat je de bal omhoog slaat en dan er een rondje omheen gaat met de tennisracket. Je had nog een oefening en dat is: dat je met de klok mee gaat en de bal gaat hoog houden met je racket. Tenslotte gingen we ook een soort wedstrijd doen je moest een maatje uitkiezen. En dan ging je tegen elkaar tennissen. je maatje had twee tennisballen en jij had twee tennisrackets. En de gene die de twee tennisballen had die moest 1 tennis bal gooien. En de gene met de twee tennisrackets die moest de bal klemmen en dan gelijk weer terug slaan, maar de gene met de bal die moest gelijk de andere bal gooien en dan de andere bal die al geslagen is vangen en zo ging het steeds door tot dat je 10 punten had. En als laatste gingen we drie tegen drie doen.

 

Geschreven door Sem en Shivesh

Fotoalbum:

 • 20190329_091958.jpg
 • 20190329_085116.jpg
 • 20190329_085013.jpg
 • 20190329_084741.jpg
 • 20190329_084102.jpg
 • 20190329_083954.jpg

28 mrt 2019 - Bank in de klas
Hallo allemaal vanochtend hebben we een gastles over geld

We begonnen met een quiz over geld en toen gingen we allemaal zitten in onze groepjes.

We kregen we een bordje en stift en de taak om goed te luisteren en vragen te beantwoorden.

Het was super leuk

We kregen ook nog een filmpje dat was zeker wel leuk

En toen de quiz voor bij was kregen we allerlei leuke dingen zeker de winnaar

Het duurde niet zo lang dus dit verslag zal ook niet lang duren want het waren maar 10 vragen maar wel leuk .

 

Dit verslag is gemaakt door Miki en Marques

 

 

 


28 mrt 2019 - Poëzie in de klas
Preview foto Hallo allemaal ons verslag gaat over de gastles van juf Boukje over poëzie.

Eerst las ze een gedicht voor uit het boek: was de wereld vroeger plat?

Vervolgens ging ze nog iets uitleggen over wat poëzie nou eigenlijk inhoud.

Daarna moesten wij een plek verzinnen waar wij het liefste zijn.

En wat we daar zien, horen, ruiken, proeven, tasten en hoe we ons daar voelen.

Vervolgens moesten we met deze informatie een gedicht schrijven.

Zo hebben de volgende kinderen dit geschreven.

 

In het karretje

Ik zit in een atractie

In een fractie zie ik een elfje

In het karretje

Een bloemen geur en muziek

Ik voel de wind

In het karretje

Voel ik mij op mijn gemak

 

Geschreven door Noortje

 

 

 

Op de stoel

Speel ik op de playstasion

Ik zie een game

Op de stoel

Ruik ik parfum

Ben ik veilig

Op de stoel

Speel ik een game

 

De gene die dit heeft geschreven wil graag anoniem blijven

 

In mijn kamer

Ik kijk

Mijn tv

In mijn kamer

Ik ruik thee

Mijn stoel zit lekker

In mijn kamer

Ik kijk

 

Dit persoon wil ook anoniem blijven

 

 

In het meer

Ik zwem heen en weer

Ik zie bomen, water en gras

In het meer de vogels tjirpen en de wind suist

In het water ben ik blij

In het meer

Want daar voel ik mij vrij

 

Ook dit kind wil anoniem blijven

 

Geschreven door: Gaja en Noortje.


21 mrt 2019 - Spreekbeurt Marques over zijn opa
Preview foto Vandaag hield Marques zijn spreekbeurt.

Nu zult u denken ... iedereen houdt toch een spreekbeurt.

Waar.

Maar dit was wel heel bijzonder.

Het ging over de komst van zijn opa en zijn familie uit Indonesië.

En wie had hij meegenomen.

Zijn opa.

Behalve dat Marques veel te melden had kon zijn opa in geuren en kleuren vertellen over de reis , wat hij meegemaakt had en ook over Indonesië.

Alle kinderen hingen aan zijn lippen.

 

Hartelijk bedankt.

Het was een leuke en bijzondere spreekbeurt.

Fotoalbum:

 • 20190321_084906.jpg
 • 20190321_084416.jpg
 • 20190321_084400.jpg
 • 20190321_084349.jpg
 • 20190321_084326.jpg
 • 20190321_083908.jpg
 • 20190321_083711.jpg

21 mrt 2019 - Het gouden ei 3
Preview foto Het gouden ei deel 3 19-3-2019

We begonnen met het kijken en luisteren naar onze reclames er zaten super leuke tussen waar ook veel tijd in gestoken was! Wij zelf hadden een poster en power point gemaakt.

                                                       Hier volgt onze tekst      

Tekst Amelie en Noa :D

Hallo allemaal wij hebben deze fantastische tandpasta ontworpen! Laten we nu een paar goeden recensies voor lezen!

Amelie: recensie 1 geschreven door Marco Bosman hij gaf ons 1 ster (echt waanzinnig goed!) als reactie daar bij zij hij: mijn tanden werden zwart na het gebruiken van deze tandpasta! (wat natuurlijk helemaal niet waar is J)

Noa: recensie 2 `Geschreven door Sandra Schimmelvoet zij gaf ons ook een ster? (wat hebben deze mensen allemaal!?) mijn tanden vielen uit mijn mond na het gebruiken van deze tandpasta! PS dan lijm je ze er toch weer in.. J

Natuurlijk hebben we ook onzen fantastische tandreiniger! Daar over hebben we ook nog een recensie namelijk die van Shania Van Dungen zij schreef: dat haar tanden nu voor eeuwig blauw zijn. Best mooie kleur toch?

Wilt u nou meer weten over onze Geweldige tandpasta ga dan naar www.bestetandpasta.nl hier vind u meer over de besteltijd etc… J

Wilt u ons een mailtje sturen mail dan mijn collega Amelie want ik wil niet dat mijn mailbox vol zit haar email: Amelietandplak@gmail.com

Groetjes Amelie en Noa tandplak succes met bestellen en laat zeker een goede recensie achter! J

                                end

 

Ook het fotoboek is weer aangevuld


20 mrt 2019 - Korfbaltournooi Nikantes
Preview foto Vandaag heeft een aantal kinderen meegedaan aan het korfbaltournooi van Nikantes in Hoogvliet.We hebben niets gewonnen maar wel een sportieve en gezellige middag gehad

15 mrt 2019 - HET GOUDEN EI (deel 2)
Preview foto Hieronder het verslag van de tweede les :

 

Het gouden ei deel 2 reclame

 

12-03-2019

 

Deze les leerden we er over hoeveel reclame je eigenlijk ziet per dag? dat was zo 3000 per dag maar dan hebben we het niet alleen over tv maar ook over socialmedia, youtube en wat je in de stad allenmaal tegen komt.

We hadden hier over ook een filmpje bekeken en daar bleek ook uit, dat we nu meer reclame hebben dan vroeger.

Ook kregen we weer huiswerk voor volgende week waarbij we een eigen reclame moeten maken over een product.

We leerden ook doordat alles op de reclame zo mooi en cool overkomt dat je ondanks, dat je goed moet nadenken wat je wil kopen.

 

Groetjes, Noa & Amelie.

 

Ook het fotoalbum is aangevuld met nieuwe foto's van deze les


09 mrt 2019 - Techniekmiddag vrijdag 8 maart 2019
Preview foto Eigenlijk zouden we deze middag met Dhr.Weda van het Pentacollege

robotjes gaan maken maar helaas kregen we het bericht dat hij een vervelende ziekte onder de leden had.

Wij wensen hem dan ook veel beterschap.

 

Als pleister op de wonde werden uit de magazijnkast alle techniekopdrachten tevoorschijn gehaald die er op school aanwezig waren en mocht iedereen daar vrij mee werken en gebruik van maken.

 

Extra was dat Joris de eerste spreekbeurt van dit jaar hield over de geschiedenis van de telefoon waarbij hij verschillende telefoons meegenomen had en ook een 'proefje' deed met geluidstrillingen.

Dit sloot natuurlijk prima aan bij het thema techniek

 

Vooral het maken van zoutautootjes was favouriet.Hierbij was opvallend dat vooral de meisjes daar heel handig en fanatiek in waren.

Door sommige kinderen (he Kay) werd de gang als proefcircuit gebruikt en ik moet zeggen ; de meeste bolides gingen als een speer.

 

En zo werd het toch (weer) een gezellige en leerzame middag.


07 mrt 2019 - HET GOUDEN EI (deel 1)
Preview foto De komende 4 weken doet groep 8 mee aan het project Het gouden ei.

Dit is een project om de kinderen te leren om bewust met geld om te gaan.

Voor dit project zijn er 2 vaste ‘reporters’ namelijk Noa en Amélie die iedere week een kort verslag zullen schrijven over deze lessen.

De foto’s zullen iedere week aangevuld worden in het fotoalbum van Het gouden ei.

 

Hier volgt hun eerste verslag en een weergave van een interview met meester René

 

 

Het Gouden ei

Gemaakt door Amelie en Noa

 

Week 1  05-03-2019   zakgeld

Vandaag zijn we begonnen met de eerste les van het gouden ei. De les werd gegeven door Mark Bloem, we begonnen te praten over zakgeld en van wie krijg je dat zak geld nou eigenlijk? En wat moeten wij later zelf betalen? Ook hadden we het er over wat je moet betalen en wat je wil betalen. Zoals: snoep, games, speelgoed Maar je moet ook anderen dingen betalen. zoals: verzekering ,huur ,loonbelasting ,energie rekening. Deze vragen maakten we in ons werk boek. Iedereen deed erg enthousiast mee! En daar door begon de eerste les erg goed. En was Mark Bloem erg tevreden. Na afloop kregen we ook huiswerk mee die we de volgende week gaan nakijken. Deze les was erg leuk en ook heel leerzaam!

Groetjes Amelie en Noa.

 

Naam leerlingen: Noa en Amelie

Geïnterviewde: Meester René

 • Kreeg u vroeger zakgeld van uw ouders toen u zo oud was als ik? Zo ja hoeveel was dat?   Nee eigenlijk niet.
 • Wat deed u daar mee? Ik kreeg geen zakgeld.
 • Wat wilde u vroeger graag hebben en kreeg u dat dan altijd? Als u het niet kreeg, wat deed u dan? Meestal kreeg hij dan wel wat snoep van zijn ouders.
 • Spaarde u toen u zo oud was als ik? Zo ja waar voor, zo nee waarom niet? Ja mijn ouders spaarde voor mij.
 • Was merkkleding belangrijk voor u toen u zo oud was als ik? Nee want mijn ouders hadden daar geen geld voor.
 • Namen uw ouders wel eens mee op vakantie? Ja naar Luxemburg Italië.
 • Zag u vaak reclames toen u zo oud was als ik? Jawel ik vond vooral de filmpjes leuk!
 • Wat vind u van alle reclames die er nu overal zijn? Sommige zijn leuk door de filmpjes.
 • Wist u dat steeds meer jongeren schulden hebben, wat vind u daar van? Heel erg want dan zijn ze lang bezig met de schulden af te betalen.
 • Hoe denkt u dat schulden voorkomen kunnen worden? Door het niet te makkelijk te maken door dingen bijvoorbeeld op afbetaling te kopen of te gemakkelijk abonnementen af te sluiten.

 

 


07 mrt 2019 - Voorlichting social media 6-3-2019
Preview foto  

We begonnen met vragen beantwoordden of we instagram, snapchat, twitter of facebook hebben bijna iedereen had Instagram en snapchat. Daarna gingen ze vertellen over openbaar wifi en dat het gevaarlijk is om het te gebruiken maar ook weer niet alle tijd, want soms zijn er hakkers die nep wifi maken en ze zijden dat ze je bank leeg kunnen halen en je wachtwoorden kunnen veranderen.

Ze gaven ook voordelen en nadelen over sociale media. Voordelen: bereik, taalkennis, uptodate, creativiteit en handigheid . maar ze gaven ook nadelen: ”sociaal media’’, geen sociale media?, delen, sociale druk en een perfect leventje.

Met een perfect leventje bedoelen ze bijvoorbeeld dat een groep vrienden uiteten gaat, en iedereen op zijn/haar telefoon zit maar al ze een foto maken voor sociale media dan doet iedereen zijn/haar telefoon weglegt zo dat het lijkt dat het gezellig is.

Als je app’ s download dan krijg je een voorwaarde maar niet iedereen leest dat, maar als je het goed leest dan staat er dat ze je foto’s mogen gebruiken en je stem ook bijvoorbeeld bij snapchat. Je stem mogen ze ook gebruiken voor reclame spotjes en je foto’s voor reclames bijvoorbeeld op Instagram. En mensen kunnen je foto’s ook gebruiken en een andere naam er onder zeten .

Tracking cookies moet je eigenlijk nooit acsepteren ,tenzij je het goed door heb gelezen zit een verschil tussen cookies en tracking cookies bij tracking cookies kan je een virus op lopen als je ze accepteert en cookies niet dus let goed op wat je accepteert.

Ze hebben ook verteld dat je niet je eigen naam moet gebruiken bij spelletjes en sociaal media ,want dan weten ze je naam en kunnen ze die ergens voor gebruiken .

Als je geen sociale media heb dan vinden mensen het raar en dan krijg je sociale druk.

Toen vroegen ze nog of wij onze eigen naam gebruiken ,toen waren ze klaar en gingen ze weg.

 

Verslag gemaakt door Zuza en Shania.

 

 

 


07 mrt 2019 - Gastles Alcohol en drugs 6-3-2019
Preview foto ALCOHOL & DRUGS

 

Hallo allemaal wij gaan een verslag maken over alcohol & Drugs , en weet je waarom omdat wij (de klas) er een voorlichting over hebben gehad.

 

SOORTEN DRUGS  

        

1.cocaine    cocaïne heeft verschillende kleuren zoals: wit, geel, roze.                                

2.wiet         wiet heeft de kleur groen.                                  
3.hasj heeft de kleur bruin.
4.ghb zit in een potje en kan je in je drankje doen en in je lichaam spuiten.

5.speed dat kan je in pillen doen.

6.mdma[pillen]hebben een soort snoep kleur dus van alles.

7.Xtc zijn ook drugs pillen

 

 

SOORTEN ALCOHOL:

1.bier is een lichtere soort alcohol en het bevat 5 % alcohol.

2.mixdrank bijvoorbeeld breezer dat bevat 5,6% alcohol.

3.blaster bijvoorbeeld wodka in redbull en dat bevat 10% alcohol.

4.alcopop bijvoorbeeld hooper’s hooch

5.shooter bevat 20% alcohol.

6.whiskey een klein bekertje bevat 35% alcohol.

 1. wijn bevat 12% alcohol.

 

Dit wisten we eerst niet maar door de goeie uitleg door die drie mensen weten we nu heel veel over alcohol en drugs

En dat je niet je niet te veel moet drinken (als je dat al gaat doen) want dan kunnen je hersenen niet goed functioneren en kan je verslaafd raken.

 

Dit was onze verslag

 

Kay en Marques

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


21 feb 2019 - Voorrondes Final Streetdance
Preview foto Afgelopen woensdag 20 februari hebben een aantal meiden van groep 8 en 7 deelgenomen aan de voorrondes voor de Final van streetdance.

Op school was er onder de leiding van meester Gino hard geoefend dus iedereen was er klaar voor.

Helaas was er op de dag zelf een deelneemster ziek dus moest het dansje op het laatste moment nog aangepast worden.

Dat was lastig maar toch vertrokken zij vol goede hoop naar een overvol theater Zuidplein.

Na nog uitgebreid aandacht besteed te hebben aan hun kapsel waren de Plataners als 14e (van de 30 groepen) aan de beurt.

Iedereen deed waanzinnig zijn best , zoals jullie op de filmpjes kunnen zien en ook de jury was positief.

 

Maar de concurrentie was 'moordend' dus helaas hoorden wij niet bij de vijf groepen die zich plaatsten voor de Final.

 

Toch een leuke middag gehad en petje af voor jullie inzet ; meisjes maar ook onze gymmeester Gino.


21 feb 2019 - Even voorstellen : meester Patrick
Preview foto Hallo allemaal,

Ik ben Patrick, de nieuwe meester in groep 8 op de dinsdag.

Ik ben 42 jaar oud, woonachtig in Rhoon en vader van 3 kinderen in de leeftijd van 14, 11 en 10 jaar. Ik ben bezig met een carrière switch van de zorg naar het onderwijs en zit dus nog op de PABO. Inmiddels heb ik mijn propedeuse gehaald, vandaar dat ik voor de klas mag staan.

Sporten en bewegen zijn mijn grootste hobby’s, waaronder waterpolo, hardlopen en snowboarden. Maar vooral hou ik van koken en lekker eten.

Ik zal op dinsdag in de groep zijn en heb daar heel erg veel zin in.

Samenwerken is voor mij heel belangrijk dus als u vragen heeft mail mij gerust of spreek mij aan.


17 feb 2019 - Breakedance 2 op 15 februari 2019
Preview foto 2e Les , andere meester , ander dansje.

Dat was weer hard werken om een dansje voor elkaar te krijgen.

Vooral  een aantal jongens had het moeilijk maar ze bleven , petje af , toch goed hun best doen.

En zie hier het resultaat.

Misschien niet perfect maar het ziet er leuk uit toch!!!


17 feb 2019 - EHBO 4
Preview foto Weer even  een kort berichtje van de EHBO les.

Donderdag 14 februari hebben we heel veel verbandjes geoefend .

Op het filmpje zie je iedereen hard aan de slag (alhoewel sommige kinderen het filmen wat 'eng' vonden)

Goed op weg naar het examen !!!!!!


09 feb 2019 - EHBO 3
Preview foto Weer even een kort berichtje over jeugd-EHBO.

Uiteraard zijn we nog steeds druk aan het oefenen op donderdagmiddag.

Dit ook dankzij het niet aflatende enthousiasme van Monique en Heleen.Dames ... we zijn heel blij met jullie !!!

De afgelopen lessen hebben we weer veel bijgeleerd waaronder het plaatsen van slachtoffers in stabiele zijligging.Daarvan ziet u op deze pagina een aantal foto's.

 

We gaan gestaag verder op weg naar ons examen.

Fotoalbum:

 • 20190131_142740.jpg
 • 20190131_142716.jpg
 • 20190131_142705.jpg

09 feb 2019 - Breakedanceles 8 februari 2019
Preview foto Hallo ik ben Bibi en ik Jacqueline

Leuk dat je dit leest

 

Zoals u weet hebben wij elke vrijdag gym, vandaag hadden we een workshop van meester Alain.

Hij heeft ons geleerd hoe we moeten breakdancen.

Het was veel gestuntel maar ook wel grappig.

Het is niet iedereen gelukt.

Maar iedereen heeft ze best gedaan , daar draait het om.

De meeste kinderen hadden moeite met de backspin, dat is op je rug een rondje draaien.

Uiteindelijk is het bijna iedereen gelukt.

We hadden veel plezier.

Aan het einde moesten we in een cirkel gaan staan en mochten we in het midden gaan dansen de kinderen die gingen dansen waren : Noa en Shania.

Toedels van Jacqie en bibo. c=

Fotoalbum:

 • 20190208_091809.jpg
 • 20190208_090249.jpg
 • 20190208_090235.jpg
 • 20190208_090217.jpg
 • 20190208_085007.jpg
 • 20190208_084959.jpg
 • 20190208_084939.jpg

26 jan 2019 - Taart eten in groep 8
Preview foto Het is alweer een poosje geleden maar hier weer een eerste berichtje uit groep 8.

Na een welverdiende vakantie was het na de eerste schoolweek zo ver ; de belangrijke M8 toetsen.

Iedereen had zich de afgelopen maanden thuis en op school tot het uiterste ingespannen om een goed resultaat neer te zetten.

Dat kwam bij iedereen uit.

Iedereen had , op zijn eigen niveau , een uitstekend resultaat neergezet en was qua niveau heel goed gestegen.

Daar was iedereen natuurlijk apetrots op en uiteraard ik ook.

Super gedaan jongens.

 

En dat moest natuurlijk gevierd worden met een stuk taart voor iedereen.

En dat het smaakte is te zien!!!

 

Nu op naar de IEP in april!!!

Fotoalbum:

 • extra.jpg
 • 20190124_134607(1).jpg
 • 20190124_134555(1).jpg
 • 20190124_134525(1).jpg
 • 20190124_134515(1).jpg
 • 20190124_134444(1).jpg
 • 20190124_134433(1).jpg
 • 20190124_134354(1).jpg
 • 20190124_134337(1).jpg

21 dec 2018 - Kerstwens groep 8

21 dec 2018 - Kerstviering 19 december 2018
Preview foto Beste lezertjes

 

dit is al weer het laatste verslag van 2018 over ons kerstetentje.

Het was weer een groot en gezellig gebeuren.

Alle ouders die al het lekkers gemaakt hebben nogmaals vriendelijk bedankt en fijne en gezellige feestdagen toegewenst en een gezond en gelukkig 2019.

Onderstaand verslag is geschreven door Pracheline en Ting

 

Kerstdiner

 

Eerst maakten we onze zelfgekozen groepjes.

De tafels werden gedekt met mooie kleden en er werden kaarsjes op gezet.

We gingen eerst naar huis, kleedden ons op ons best en toen gingen we zingen.

Eerst de kleuters, toen de bovenbouw.

Wij zongen so this is Christmas.

We zongen op ons allerbest.

We mochten kerst accessoires kiezen voor een leuke foto.

En die hangen nu over onze school.

Toen we de hapjes zagen, beseften we dat dit een van de leukste kerstdiners ging worden.

We gingen groepje voor groepje ons bord vullen met gerechten.

Toen iedereen zijn bord had gevuld, hadden we vroeg al trek in toetjes.

We mochten in groepjes een foto maken met fotostokjes.

We kwamen met de leukste foto’s.

De meester had een menukaart en kerstkaart gemaakt voor ons.

We aten ons tonnetje rond.

We bleven maar lekkers pakken.

Toen kwamen onze ouders alles ophalen.

Ondertussen keken de kinderen mr. Bean.

Het was een erg leuke avond.

Er was nog eten over, dus bewaarden we dat voor de volgende dag.

We keken mr. Bean af .

 

Praycheline en Ting

 [G1]

 

 


11 dec 2018 - Vuurwerkvoorlichting 11 december
Preview foto Afgelopen donderdag hebben wij een speciale les gehad waarin wij voorlichting kregen over het gebruik en de gevaren van het afsteken van vuurwerk.

Iedereen deed heel geinteresseerd en gemotiveerd mee.

Hieronder volgt het verslag van deze les van Zion en Joris .

 

 

 

 

 

Vuurwerk voorlichting 10-12-2018 groep 8 de plataan.

 

Het was een leuke voorlichting over vuurwerk. soorten vuurwerk zijn, sier vuurwerk, knal vuurwerk, legaal vuurwerk,  illegaal  vuurwerk. Ze lieten ons dummy’s zien van legaal en illegaal vuurwerk. Daarna leerden ons ze welke kleding je aan moest doen tijdens vuurwerk afsteken en welke niet zoals nylon en wol. ze vertelde welke leeftijden je moest hebben voor   vuurwerk aftesteken dat zijn 12, 16, 18. Het verschil tussen legaal en illegaal vuurwerk is het kruid. in legaal vuurwerk zit buskruit  en in illegaal vuurwerk zit Flash een kruid dat makkelijker, sneller en groter ontploft. De meeste ongelukken gebeuren door weigeraars dat is vuurwerk dat niet afgaat meestal pakken mensen dat op en ontploft  het in hun handen en worden de handen en het gezicht beschadigt.  Daarom is het tijdens oud en nieuw de drukste dag van brandweer. De meeste oproepen zijn voor containers en bushokjes ook veel auto’s worden gesloopt. Een strijker is illegaal vuurwerk want het heeft geen lontje of gebruiksaanwijzing vuurwerk is ontstaan in China om geesten te verdrijven. “En dat werkt goed want ik heb nog nooit een geest gezien”.

Gebruik vuurwerk houders of een fles gevuld met zand of water dan gaat de pijl de lucht in. Het is het veiligste voor iedereen gebruik ook een aanmaak lont dan heb je tijd om weg te gaan. Ga het liefst 8 meter naar achter voor een veilige afstand. (soms ook meer of minder)

Er was een jongen die kocht illegalen  strijkers (200 voor 16 euro) hij had er een paar zo’n 75 afstoken en de 76 ging fout en ging niet af (weigeraars) en hij ging hem oppakken en ontplofte in zijn hand en ontplofte 3 vingers van hem. Daardoor hebben we geleerd voorzichtig te zijn met vuurwerk.

 

Door Zion En Joris.

 

 

Fotoalbum:

 • 20181210_111657.jpg
 • 20181210_110847.jpg
 • 20181210_110846.jpg
 • 20181210_110814.jpg
 • 20181210_110414.jpg
 • 20181210_110404.jpg

06 dec 2018 - Scholenbezoek Einsteincollege donderdag 6 december
Preview foto Vanmiddag zijn wij op bezoek geweest bij het Einsteincollege in Hoogvliet.

Onder aanvoering van de Kerstman verlieten wij Pernis op de fiets.

Het fietsen erheen ging verbazingwekkend goed.

De terugreis verliep wat minder met als triest dieptepuntje de val van Amelie.

Gelukkig viel de schade wel mee maar we moeten , met het oog op het kampeerweekend , toch nog meer aandacht aan ons fietsgedrag besteden.

Maar we hebben nog tijd.

 

Op het Einstein werden we ontvangen door de directrice en begeleid door Jean en Trisha,.

Wat we verder gedaan hebben lezen jullie in het onderstaande verslag van Menilik en Shivesh.

 

Zoek trouwens tussen de foto's naar de 'grapjesfoto' die juf Sylvia stuurde!!

 

Verslag Einstein Lyceum

 

We waren op 6 december naar het Einstein Lyceum gegaan. We gingen met de fiets vanuit de school naar het Einstein Lyceum. We werden met een warm welkom naar binnen gelaten. Er waren rond de 500 groep 8 kinderen aanwezig. En we werden begeleid door Sean en Trisha. We kregen ook een folder waar ons rooster op stond voor vandaag. We gingen naar een ander gebouw om te gymmen. We kregen als les fireball of terwijl honkbal met hindernissen. Toen we klaar waren gingen we weer terug naar de school. We kregen het vak na gym Aadrijkskunde. We hadden geleerd wat de kenmerken waren van het Amazone gebied. We leerden ook bij Aadrijkskunde van waar de evenaar is. Na Aadrijkskunde kregen we Frans. We hadden geleerd hoe je in het Frans moet tellen van 1 tot 12. En we hadden geleerd hoe je elkaar moest begroeten. Uiteindelijk waren we klaar met de lessen en als beloning kregen we hapjes zoals: kaassoufle,bamischijfjes en bitterballen. En er was ook limonade om te drinken. De terugweg was niet fijn omdat er een paar ongelukken waren. Uiteindelijk kwam iedereen veilig thuis.

 

Gemaakt door: Shivesh en Menilik.


01 dec 2018 - 5 december
Na de chaos van afgelopen dinsdag was het toch tijd om te laten zien hoe creatief wij allemal waren in deze Sint-tijd.

De surprises kwamen naar school.

Nou , ik moet zeggen , iedereen had weer zijn beste beentje voor gezet... ze zagen er schitterend uit.

Zonder uitzondering hadden alle kinderen , met of zonder hulp van hun ouders , de knutselvaardigheid in gang gezet.

Iedereen een groot compliment.

 

We kunnen nu nog een aantal dagen van deze werkstukken genieten voordat we ze aanstaande woensdag gaan uitpakken.

 

Hieronder een verslag van Lotte en Shania over de rest van de ochtend.

 

      J Sinterklaas   Surprises 2018 J

 

We begon met zingen op het plein ,en Sinterklaas kwam aan.

Even later gingen naar de klas daar zijn we begonnen met een spelletje . doordat de meester er nog niet was. Een tijdje later begonnen we met de surprises.Daar had meester René en juf Corine een leuk spelletje voor bedacht . Het ging als volgt je had een dobbelsteen en daar op stond een cadeautje mocht pakken (is een surprise),een stoel naar links of rechts ,en een liedje zingen J

We hadden heel vaak een stoel naar links of rechts . Op een geven moment stopten we met de dobbelsteen, want het duurde te lang .

We zijn daarna een uurtje naar buiten geweest en toen we terug in de klas waren gingen we onze pauze hap eten en een film kijken

Bij de film hadden we ranja en speculaas gekregen .

Even later kwam sinterklaas langs met twee pieten.

We zongen voor Menilik want die was jarig net als juf Christina , meester Gino en Sinterklaas.

En daarna ging iedereen naar huis en s ’avonds pakjes avond vieren.

Verslag gemaakt door : Lotte en Shania J

 


01 dec 2018 - EHBO (2)
Preview foto

 

 

Even een kort berichtje.

 

Vandaag  22 november bezoek gehad van Beentjes.

Hij was aanwezig bij onze EHBO-les over botjes en beentjes .. het geraamte dus.

 

Op 29  november was hij  weer even terug voor een aantal groepsfoto's (zie fotoalbumpje)

Fotoalbum:

 • 20181129_150600.jpg
 • 20181129_150559.jpg
 • 20181129_150554.jpg

27 nov 2018 - Chaos in groep 8
Preview foto Hadden wij onze schoentjes zo netjes in elkaar geplakt.

Hadden we onze klas , toen we naar huis gingen , zo opgeruimd achtergelaten.

 

Maar .. toen we vanochtend op school kwamen was  van al deze netheid en orde niets meer over.

Een grote onbekende had de klas in chaos achtergelaten.

Stoelen omgegooid , laatjes uit de tafels all over the place , wc papier als slinger over het geheel gedrapeerd,

Schande !!!!!

Gelukkig hadden we , als pleister op de wonde , allemaal wat lekkers en een leuke pen in ons schoentje gekregen.

Zijn we waarschijnlijk toch allemaal het afgelopen jaar lief geweest !!!!!!


23 nov 2018 - Bezoek van Rolf en Waterschap 23 nov. 2018
Preview foto Vanmorgen hadden we een hele delegatie in de klas die voorlichting kwam geven over het project van Stichting Rolf .

Deze stichting probeert door een project (te vinden op www.musicalrolf.nl) en door een musical aandacht te vragen voor het ontstaan van Holland en geeft voorlichting over het ontstaan en functioneren van het waterschap West-IJsselmonde waaronder ook Pernis valt.

Na een inleiding werd er hierover alles verteld.

Het was wel veel informatie maar toch , volgens de meeste kinderen , erg interessant.

In de toekomst zullen we hier zeker ook nog aandacht aan gaan besteden.

 

Een verslag met een foto zal , als het goed is , te vinden zijn in de Botlek van aanstaande woensdag.

Verder was er nog een fotograaf van Rolf aanwezig die de foto’s die hij gemaakt heeft aan mij toe zou sturen zodat ik ze op de website kan zetten.

 

Verder aanwezig was ook een verslaggever van RTV Albrandswaard die een radiointervieuw gedaan heeft met een aantal leerlingen.

Dit interview is te beluisteren , aanstaande zondag via internet op www.rtvalbrandswaard.nl op FM 107.1 of via Facebook RTV-Albrandswaard.

 

Hieronder volgt het verslagje van deze ochtend gemaakt door Sem en Jay-J

 

Hallo allemaal van de school Plataan . Wij gaan een verslag maken over het waterschap.

Er kwamen mensen van de radio en van de musical de Rolf en de mensen van de Botlek voor de krant.

Ze vertelde over het waterschap dat Pernis vroeger pernissen heette en pernissen was van de vissersrij en de boeren en ze hebben de dijken versterkt anders liep heel Pernis onder water

Pernis heeft de sterkste dijken van Nederland .

In 1948 was de secretaris geboren Hij zat in zijn zolder met zijn moeder in 1953 tijdens de watersnoodramp en hij moest wachten dat de storm voorbij is want toen waren er geen goede dijken in Pernis Dus daarom is de Pastoriedijk gebouwd anders liep heel Pernis onder water En ook omdat je huis ander onder water liep en dat wil je natuurlijk niet dus daarom is de Pastoriedijk gebouwd.

Ze vertelden over het wapen van Pernis. Pernis was vroeger een dorpje met veel visserij en boeren.

De ridder van de musical de Rolf die was er niet bij Die was geblesseerd en dat vonden we heel jammer want het leek ons wel heel vet om hem te zien en te ontmoeten.

Maar dat komt misschien een andere keer wel.

We hebben veel geleerd over het WaterschapDat zij zorgen voor de dijken , dat wij onze vuile rommel op lozen.het water weggepompt wordt als er te veel is en ook dat zij zorgen voor de riolen waar

Het is ook belangrijk dat wij zorgen dat het water niet verder stijgt door goed te zorgen voor het milieu bv door wind en zonne-energie te gebruiken.

Anders moeten de dijken en waterkeringen heel erg verhoogd en uitgebreid worden en dat is erg duur!!!

 

De foto's in het fotoalbum bij dit bericht zijn tijdens het bezoek gemaakt door een fotograaf die de bezoekende personen begeleidde,

Het zijn er wel veel maar misschien toch leuk om even door te 'scrollen'.


23 nov 2018 - Groep 8 kinderen geven gym voor hun eigen groep
Preview foto

 

Omdat meester Gino er 4 vrijdagen niet is vanwege een EHBO cursus verzorgen de kinderen van groep 8 de komende gymlessen onder leiding van meester René zelf.

Een groepje kinderen bereidt van te voren een gymles voor en bespreekt deze met de meester.

Daarna zetten zij op de dag zelf alle spullen voor deze les klaar en ‘geven ‘deze les.

Hartstikke leuk natuurlijk.

Deze vrijdag was het de beurt aan Shania , Gaja en Noa die een les apekooien voorbereid hadden.

Het was een succes en iedereen deed vol enthousiasme mee.

Volgende week is het de beurt aan Miki , Levy , Jesse en Kay

Benieuwd wat die voor ons in petto hebben.

 

Fotoalbum:

 • 20181207_084225.jpg
 • 20181207_084218.jpg
 • 20181130_083725.jpg
 • 20181130_083712_Burst02.jpg
 • 20181123_085428.jpg
 • 20181123_084747.jpg
 • 20181123_083508.jpg
 • 20181123_083223.jpg
 • 20181123_083208.jpg

20 nov 2018 - Scholenbezoek Penta 20 november 2018
Preview foto Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan het Penta in Hoogvliet.

 

Weer op de fiets (sportief he) in de snijdende wind en de hevige kou!!

 

Hieronder het verslag van Zuza en Gaja.

 

 

 

Hallo allemaal, ons verslag gaat over het Penta.

 

Lekker vroeg opstaan, we vertrokken namelijk al 8 uur.

Het was een donkere, koude tocht.

Er waren veel klappertanden aanwezig.

Ook wel logisch het was namelijk ongeveer 3 graden. Toen we er uiteindelijk waren was iedereen heel blij.

We waren hartelijk verwelkomt door de directeur (met zijn bordje).

We hingen onze jassen op en kregen uitleg over de hele gebouw.

Vervolgens kregen we een rondleiding van de school (die heel groot was).

Daarna kregen we Engelse les, daar deden we een spel waar je moest tekenen wat er op het papiertje stond.

Je team moet dan in het Engels het woord raden.

Vervolgens kregen we economie, hier leerden we aan de kassa werken.

Je moest met je maatje klant en kassier naspelen.

Daarbij moesten we in het werkboekje werken.

Daarna kregen we natuurkunde, daar leerde we de drinkende glas te maken.

Dat is een proefje met vacuüm krachten.

Hierbij deden we een kaars in een klein schaaltje met water, vervolgens stoken we de kaars aan en deden er een glas over het kaasje.

Hierdoor zoog al het water in het glaasje.

Op het einde kregen we een broodje kroket, en een krentenbol.

Maar omdat er nog over was en iedereen nog hongerig was, kregen de kinderen nog een halfje van de kroket.

Toen we alles hadden gedaan gingen we naar onze fietsen en zwaaide nog even gedag naar de directeur en gingen we naar school voor een uurtje.

Bedankt voor het lezen van ons verslagje. Gaja en Zuza

 

 


19 nov 2018 - Madurodam en 2e Kamer 19 november 2018
Preview foto Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Madurodam en de Tweede Kamer om meer te leren over het bestuur van , allereerst een gemeente en daarna natuurlijk van ons land.

 

Allereerst willen wij Opzoomer mee en de Bewonerscommissie Pernis bedanken voor het betalen van de buskosten waardoor wij de reis in een luxe touringcar konden maken.

 

Hierna volgen twee verslagen van deze dag , als eerste door Marques en Jesse , vervolgens door Amelie en Georgina.

 

                   MADURODAM

 

Hallo allemaal we zijn afgelopen maandag naar Madurodam geweest met de bus.

Het was super gezellig en de bus chauffeur knalde tegen de muur aan met de spiegel, iedereen lag in een deuk. Toen we waren aangekomen moesten we wachten en toen gingen we een spel spelen.

Genaamd; Democracity` city .De bedoeling van het spel is dat je een groepje moet maken en dan een politieke partij oprichten.

De partij naam moest je verzinnen en je moest opschrijven en verdedigen wat jouw partij belangrijk vond.

Ook moest je een slogan verzinnen voor jouw partij.

Daarna ging je met je groepje de vragen beantwoorden. Met die vragen ging je gebouwen kiezen en stemmen , nadat iedereen uitgelegd had waarom het gebouw belangrijk voor de stad ,of het gebouw geplaatst mocht worden..            

Toen gingen we met de iPad plaatjes van de directeur zoeken, en toen kon je verder naar de volgende vraag. Toen was iedereen er klaar mee .

Toen gingen we voetballen want er is een voetbalveld aangelegd. En vervolgens gingen we naar de tweede kamer.

 

Bedankt dat je dit verslag heb gelezen

 

 Gemaakt door Jesse en Marques

 

Hallo ons verslag gaat over ons bezoek aan de Tweede Kamer.

Eerst gingen we naar het Binnenhof het was daar super cool.

Het stond vol met oude gebouwen.

We gingen ook mensen interviewen maar aan de marechaussee hadden we niet veel.

Toen gingen we een speurtocht doen en moesten we vragen beantwoorden.

Daarna gingen we naar de kelder van de Ridderzaal.

We gingen daar de eerste regels van de troonrede van 2013 lezen.

 

Vervolgens moesten we door de beveiliging en mochten we de Tweede Kamer in. Boven in de Tweede Kamer waren groene stoelen en beneden waren stoelen waar de mensen in de Tweede Kamer zitten. We kregen te weten waar iedereen zat.

Dat was erg interessant! We hebben dit gedaan met een erg aardige vrouw die goed kon vertellen en er veel over wist. Helaas hebben we geen beroemde mensen gezien.

 

Dit verslagje is geschreven door Georgina en Amelie

 

Van deze excursie komt ook een verslag te staan in de Botlek van 29 november op de speciale pagina voor Pernis.

 


14 nov 2018 - Scholenbezoek STC 14 november 2018
Preview foto Vanmorgen vertrokken we op de fiets naar het Scheepvaart en Transport College aan de Waalhaven.

Het was voor sommige kinderen een hele opgave maar gelukkig was het prima weer.

 

We waren wat vroeg en moesten nog even in de kantine wachten.

 

Daarna werden we vriendelijk ontvangen door de heer van de Veerdonk.

Na een algemeen praatje gingen we in groepjes een aantal workshops doen :

 

Appelflappen maken

Een  lopend afwasborsteltje maken

Natuurkundeles 

Gymles

 

Daarna kregen we limonade en aten onze eigen appelflap.

 

Vervolgens kregen we een rondleiding door de school.We keken onze ogen uit!!

 

Met een compliment op zak dat wij een gezellige en geinteresseerde groep waren (TOP Natuurlijk) klommen we weer op de fiets richting Pernis.

 

Hieronder volgt ook nog een verslag van ons bezoek gemaakt door Miki en Kay.

 

Verslag S.T.C

Het begon om 8 uur ‘s ochtends .Kay en Miki trokken nog wat wheelies en het was echt leuk het fietsen/racen maar daar komen we straks op. We kwamen aan en we gingen in een kantine zitten. En daarna werden we gebracht naar een kook lokaal

We deden daar natuurkunde. Koken .techniek en gym. Met gym deden we boksen. En bij koken hadden we een appelflap gemaakt. Top specialiteit (:

We kregen rondleiding bij de school . Veel mensen gezien die we kennen. Ik /Miki liep steeds met Kay en Marques we hadden echt lol vooral met kay ( :

We liepen gezellig met de klas door S.T.C En toen was het een beetje tot het einde gekomen met het ja rondleiding en ja jassen en tassen pakken en we gaan. DAG!!

En nu het super verhaal over het gezellige fietsen. Het was leuk .

En nu de race. Van Miki en Kay en daar waren we helemaal vlak voor Pernis. Bij de roltrap

Als iedereen voor ons was begon de race onze doel was om eerste bij de school zijn.

Maar helaas moest iedereen bij elkaar blijven ; dat was veiliger

        

                                                   Het was super leuk op het S.T.C

     Dit was het verslag van

     Miki en Kay hopelijk vinden jullie het leuk


09 nov 2018 - schaatsen donderdag 8 november 2018
Preview foto Afgelopen donderdag zijn we met groep 6 , 7 en 8 wezen schaatsen op de schaatsbaan in Rotterdam.

Het was heerlijk weer en we hebben ons een uur prima vermaakt.

Hieronder volgt een kort verslagje van Noortje en Noa over deze ochtend.

 

schaatsen

Het begon in de klas.

We liepen naar de bus en gingen naar de schaatsbaan.

Eenmaal aangekomen kregen we een korte uitleg.

Daarna mochten we de schaatsen halen.

De een reed zo weg en de ander ging met een zeehond.

Noa: ik ben iets van 4x gevallen maar het was wel heel leuk!

Noortje: ik ben niet gevallen maar ik heb wel met een zeehond geschaatst maar het was wel heel leuk!

Miki wou dat we zeiden dat hij de beste schaatser was .Hij kon het wel aardig maar de beste was hij niet)

En o ja , Jesse is heel hard gevallen.Maar hij was niet de enige.

Veel kinderen kwamen toch wel met wat blauwe plekken van het ijs

 

 

 

 

 


03 nov 2018 - Pre VWO
Preview foto Een paar kinderen van groep 8 gaan de komende vrijdagochtenden naar het Einsteincollege om alvast te ervaren hoe het is om volgend schooljaar eventueel op  het VWO te zitten .

Dit zijn Ting , Noortje , Georgina , Joris , Menilik en Shivesh.

Afgelopen vrijdag was het de eerste keer.

De reis ging per fiets vanaf Pernis naar Hoogvliet,

Dat was wel even wennen voor een aantal ..... een hele 'trap'.!!!!!

 

Daar gekomen was het uiteraard wel wennen aan zo 'n grote school met zoveel kinderen die ook nog eens veel ouder zijn.

Maar wat ik er van begrijp vielen de lessen (Wiskunde en Grieks (Mythologie) in goede aarde.

Dit bericht  is niet zo lang maar in de toekomst zal ik aan de deelnemende kinderen af een toe vragen om een kort verslagje te maken om jullie op de hoogte te houden.

Wordt vervolgd dus.

Fotoalbum:

 • PreVWO3.png
 • fietsen-preVWO2.png
 • fietsen-preVWO1.png

03 nov 2018 - Les gebarentaal
Preview foto Als je doof bent is een van de manieren waarop je met andere mensen kan communiceren de gebarentaal.

Het leek Ilona een leuk en leerzaam idee om ons daar meer over te vertellen.

Uiteraard zijn wij graag op haar aanbod ingegaan.

Afgelopen donderdagmiddag was het dan zo ver.

De les begon met een quiz over doof zijn en wat daar mee te maken heeft bv. dat er speciale scholen zijn voor dove kinderen , dat iedereen niet doof geboren wordt , dat er in ieder land een eigen gebarentaal is , dat mensen die doof zijn ook prima op muziek kunnen dansen, en nog veel meer.

Daarna leerden wij het gebarentaalalfabet.

Daarmee ging iedereen oefenen in het 'spellen 'van zijn eigen naam.Dat ging de meeste kinderen prima en vlot af.

Voor veel uitdrukkingen is ook een vast gebaar zoals goedemiddag , goedemorgen , hoe gaat het , etc.Daar leerden we er ook een aantal van.

Vervolgens leerden wij gebaren voor een aantal moderne uitdrukkingen zoals Wattsapp , swag , money , e-mail , en nog veel meer.

 

De les werd afgesloten met een leuk spel.

Het was een leerzame en fijne les .

 

Dus Ilona:

 

Fotoalbum:

 • 20181101_145924.jpg
 • 20181101_145509.jpg
 • 20181101_145418.jpg
 • 20181101_144032.jpg
 • 20181101_144010.jpg
 • 20181101_143812.jpg
 • 20181101_143648.jpg
 • 20181101_143615.jpg
 • 20181101_140814.jpg

03 nov 2018 - Scholenmarkt Voortgezet onderwijs
Preview foto Afgelopen donderdag 1 november hebben veel kinderen van groep 8 en 7 de scholenmarkt bezocht die gehouden werd op het Waterschip.

Allereerst natuurlijk onze dank aan de collega's van het Waterschip voor de perfecte organisatie en de vriendelijke ontvangst.

Na een algemene inleiding over hoe de aanmelding voor het voortgezet onderwijs in zijn werk gaat kon iedereen een aantal presentaties bijwonen van de scholen voor Voortgezet Onderwijs van zijn of haar keuze.

Zodoende wist iedereen al wat deze scholen te bieden hadden en kan de keuze voor de school van volgend jaar hopelijker wat vergemakkelijkt worden.

 

De  scholen die  'acte de presence' gaven waren : De Vlaardingse Openbare Scholengemeenschap , Lentis 't Groen van Prinsterlyceun en Sg. Spieringhoek

In de komende maanden gaan we met groep 8 ook op bezoek bij een paar andere scholen die op deze avond aanwezig waren (Einstein , Penta en STC).

Dit om een beeld te krijgen hoe de verschillende vormen van Voortgezet Onderwijs in elkaar zitten.

Wordt vervolgd dus.

 

Noa heeft er in ieder geval geen stress van (zie foto)

 


19 okt 2018 - Kamperen aan het eind van het schooljaar (1)
Preview foto Omdat we verleden jaar al op werkweek geweest zijn stond dat dit jaar niet op het programma.

Tot grote spijt van veel kinderen die herhaaldelijk de vraag stelden : "Gaan we dit jaar nog op werkweek?"

Het antwoord moest helaas steeds "Nee." zijn.

 

Maar omdat het het laatste schooljaar is op De Plataan van deze groep 8 en omdat  zo'n uitje waar je een aantal dagen bij elkaar bent de ultieme afsluiting is , hebben een aantal ouders de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of er toch niet iets 'werkweekerigs' mogelijk was.

 

Stiekem werd er aan alle ouders gevraagd of zij voor hun zoon of dochter een kampeeruitje zagen zitten.

Iedereen was direct enthousiast.

Dus daarna gezocht naar een gelegenheid om de tenten neer te zetten.

 

Deze werd gevonden in Pijnacker op het scoutingkampeerterrein Bieslandse Bos (Noordweg 101). dat voor 28 , 29 en 30 juni gereserveerd werd).

Foto's van dit terrein zitten o.a. bij het Fotoalbum 1 bij dit bericht.

 

Dus konden afgelopen maandag 14 oktober de kinderen ingelicht worden.

Die wisten niet wat zij hoorden.Iedereen was dol enthousiast !!!

 

Het duurt natuurlijk nog wel een poosje en er zijn nog veel dingen te organiseren , maar dat kunnen we wel aan de ouders overlaten.

 

Tot die tijd zijn wij gestart met een 'lege flessen inzamelingsactie' om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen om dit 'uitje' te betalen.

Dus het verzoek aan iedereen om hun lege flessen aan hun kind mee te geven om op school in te leveren!!!!!!!

 

Uiteraard krijgt iedereen , als er nieuws is , daarvan in de komende maanden geregeld bericht en zal ik ook via klasbord (dat trouwens binnenkort vervangen gaat worden door Parro) en de website jullie op de hoogte houden.

 

Voorlopig in bijgaand fotoalbum een impressie van de camping , de omgeving , de introductie in de klas en een tweetal  organiserende ouders (ze zijn niet zo lui als het op de foto lijkt hoor...integendeel!!)

 

Wordt vervolgd.


19 okt 2018 - Bezoek aan Generation Discover Festival Den Haag 18 oktober
Preview foto

Afgelopen woensdag zijn we samen met de kinderen naar het Generation Discover Festival in Den Haag geweest.

Omdat wij in het verleden al heel veel bezig geweest zijn met techniek en dit uiteraard nog meer willen gaan doen sloot dit festival prima aan .

Er waren heel veel activiteiten te doen op het gebied van techniek.

Om er een paar te noemen ; het bouwen van de stad van de toekomst , chemische proefjes , knutselen , activiteiten met een 3Dbril , demonstraties , een groot reuzenrad , vliegen met drones.

Eigenlijk te veel om op te noemen en ook te veel om allemaal te doen.

Want eerlijk gezegd was de tijd dat wij er waren wat te kort voor de meeste kinderen , die veel meer hadden willen doen als waar zij aan toekwamen.

Toch ging iedereen tevreden naar huis en ongetwijfeld zijn er in de vakantie ook wat kinderen nog een keer terug geweest op eigen gelegenheid want dat kon.

 

Al met al een leuke en leerzame ochtend .

 


19 okt 2018 - Afscheid juf Sylvia
Preview foto We hebben helaas ook afscheid moeten nemen van juffrouw Sylvia.

Zij heeft een andere baan gevonden en uiteraard gaan we haar missen.

Als 'verrassing' hadden Shania en Noortje een 'afscheidsetentje'voor de juf georganiseerd.

Op donderdagmiddag werd de klas in drieën gedeeld en ging ieder groepje een gerecht maken (met hulp van Monique , Evelien en de juf) met als thema Nederland , Mexico of Italië.

Toen de gerechten klaar waren mochten we deze met z'n allen opeten.

Dat smaakte prima.

Een gezellig balspel maakte de afsluiting compleet.

 

Dinsdagmiddag 17 oktober hebben we daarna met de hele school afscheid van de juf genoemn.

Wij deze dat met een lied en een mooie map met daarin van iedereen een werkstuk met een 'afscheidswens'.

 

Wij wensen de juf uiteraard het allerbeste en hopen haar natuurlijk nog een paar keer op onze school terug te zien (natuurlijk zeker voor onze afscheidsmusical!!!!)


19 okt 2018 - EHBO lessen (1)
Preview foto Op 4 oktober zijn wij gestart met lessen in jeugd EHBO.

Dit onder de deskundige leiding van Heleen en Monique.

Natuurlijk willen wij hun allereerst bedanken dat zij dit met onze kinderen willen doen.

Wij gaan dit schooljaar ook  toewerken naar een echt EHBO examen waarbij de kinderen een certificaat kunnen behalen als zij daar voor slagen.

Uiteraard moeten zij daar wel wat voor doen en alles wat zij moeten weten wordt in de loop van dit schooljaar geoefend.

 

De eerste les stond in het teken van wat er allemaal bij 'eerste hulp' komt kijken en wat je er allemaal voor nodig hebt.

De kinderen mochten alle materialen bekijken en gebruiken.Dit gebeurde soms niet helemaal op de manieren zoals het officieel hoorde , maar dat gaf niet want dat leren we wel verderop in de cursus.

Het was in ieder geval een leuke les waarbij we ook een hoop plezier gehad hebben.

Alleen was het voor de andere groepen wel een vreemd gezicht dat er zoveel 'gewonde' kinderen uit de klas en school kwamen lopen (strompelen).


19 okt 2018 - Kinderboekenweek 2018
Preview foto Ook de kinderboekenweek is inmiddels al geweest.

In de klas hebben wij onder andere een voorleeswedstrijd gehouden waarbij Amelie als winnaar van onze groep uit de bus gekomen is (top gedaan hoor!!).

Verder kwam Boukje , onze schoolbibliotheekconsulente , een presentatie houden over boeken die over 'matties' gingen en hebben we uit een kinderboekenweekboekje gewerkt.

En niet te vergeten de oma van Levy die in de klas voor kwam lezen.Super leuk gedaan en nog hartelijk bedankt.


19 okt 2018 - Gymnastiek in De Bonte Koe .. workshop karate
Preview foto Onze nieuwe gymnastiekmeester Gino geeft uiteraard zelf (super leuke ) lessen maar geregeld is er ook een gastdocent die een workdhop geeft .

We hebben laaste de eerste les gehad van de workshop karate die eigenlijk helemaal gericht was op het krijgen van zelfvertrouwen en samenwerken.

Heel erg nuttig maar vooral ook leuk.

We zijn benieuwd wat de meester de volgende keer voor ons in petto heeft.

Fotoalbum:

 • 20181102_094512.jpg
 • 20181102_094510.jpg
 • 20181102_094508.jpg
 • 20181012_093954.jpg
 • 20181012_093941.jpg
 • 20181012_093857.jpg
 • 20181012_093844.jpg
 • 20181012_093451.jpg

19 okt 2018 - Veilig over straat
Preview foto Omdat wij vanaf het begin van het schooljaar naar de gym gaan in De Bonte koe en vandaar een flink eind over straat moeten hebben de ouders van de OR gezorgd dat er voor ieder kind een hesje is.

Hierdoor zijn onze leerlingen goed te herkennen en zichtbaar , wat de veiligheid natuurlijk vergroot.

Plus dat het er natuurlijk ook leuk uitziet (hier zijn trouwens niet alle kinderen het mee eens!!!!).

Voor groep 8 is het dubbel veilig omdat wij op de fiets naar de gym gaan.

En in de toekomst gaan wij ook een aantal scholen voor voortgezet onderwijs bezoeken wat wij ook op de 'tweewieler' gaan doen.

Extra veilig dus , hoewel een paar kinderen zo'n  geel geval niet echt 'cool' vinden staan.

Fotoalbum:

 • 20181015_141041.jpg
 • 20181015_141030.jpg
 • 20181015_140742.jpg
 • 20181015_140719.jpg

18 okt 2018 - Het nieuwe schooljaar is ( al weer een poosje) begonnen
Het nieuwe schooljaar is al weer een poosje begonnen maar omdat we nog even moesten wachten op de toestemming van alle ouders om de foto's op de website te plaatsen kon ik niet eerder aan de slag met de berichten.

Alle ouders van groep 8 hebben inmiddels voorlopig te kennen gegeven of zij wel of niet akkoord gaan met het plaatsen van de afbeeldingen van hun kind en derhalve kan ik nu weer starten met de berichtjes over de activiteiten die de kinderen van ons doen of gedaan hebben.

Omdat er al een aantal dingen geweest of gestart zijn plaats ik vandaag hierover een paar verschillende 'verslagen'.

 

Bij dit bericht vindt u in ieder geval al een 'posterje' met de kinderen die dit jaar in groep 8 zitten.

 

 


06 sep 2018 - Weer even kennis maken
Preview foto Mijn naam is René Heemskerk.

Ik word aanstaande januari 62 jaar en werk in die maand tevens 40 jaar bij het onderwijs waarvan volgend jaar ook 35 jaar op De Plataan (toen ik begon nog Nieuw Pernis).

Ik ben getrouwd met José en heb een zoon Toby die inmiddels al weer 28 is.

We hebben drie katten waarop wij erg dol zijn (Saartje , Basje en Tilda).

Mijn hobby’s zijn fietsen, sporten, muziek, koken en reizen.

Dit schooljaar heb ik weer eens (niet voor het eerst in mijn carrière trouwens) groep 8 en ik ben van plan er, samen met de kinderen en ouders, niet alleen een gezellig maar ook leerzaam jaar van te maken.

Dit zodat iedereen niet alleen aan het eind van groep 8 een goed plekje krijgt op het voortgezet onderwijs krijgt, maar ook met plezier terugkijkt op zijn/haar basisschoolperiode op De Plataan.

Hiervoor wil ik mij 100 % inzetten maar kan dit natuurlijk niet alleen.

Daar heb ik uiteraard ook jullie als leerlingen , de ouders maar ook mijn collega’s nodig.

Maar mijn ervaring op de Plataan is dat dit wel snor zit dus gaan we er voor.

 

Een fijn schooljaar toegewenst van meester René.