Groep 7

BERICHTEN

11 jul 2018 - Laatste schooldag

Het zit er op !!!!!!

Groep 7 wenst iedereen een hele fijne vakantie.

Volgend jaar gaan wij verder als groep 8 en dan gaan we er een even leuk ,gezellig en leerzaam schooljaar van maken als afgelopen jaar.

 

Maar eerst lekker genieten van een welverdiende vakantie!!!!!!


28 jun 2018 - Final 2018
Preview foto Vandaag zijn we met z'n allen naar de Final in AHOY geweest.

Niet alleen om onze deelnemers Georgina aan atletiek en Joris aan schaken aan te moedigen , maar ook deel te nemen aan alle extra activiteiten die er waren.

Zo was er een clinic boksen (he meiden!!!) , cheer-leader , freerunnen , biken , pana-voetbal , balldrummen , joga ; te veel om op te noemen.

Iedereen vermaakte zich prima en om half drie was het eigenlijk te vroeg om weg te gaan.

Maar ja , volgend jaar weer.

 

Georgina wist jammer genoeg geen prijzen in de wacht  te slepen maar Joris eindigde op een geweldige tweede plaats.Een prestatie van formaat!!!!

 

Rest mij nog om alle ouders te bedanken die gereden hebben en meegegaan zijn als begeleiding.Zonder jullie zijn deze activiteiten niet mogelijk.Top hoor!!!!


06 jun 2018 - Boswachter
Vandaag is groep 7 met boswachter Hans het bos van Pernis ingegaan. Daar hebben we geleerd waarom de vogels in de lente zingen en wat de vogels allemaal eten.

 

Wist je dat vogels zingen, om aan andere vogels duidelijk te maken dat zij in het gebied opzoek zijn naar voedsel. De andere vogels kunnen dan beter maar wegwezen.

 

De kinderen kregen de opdracht om insecten te verzamelen. Zo werden er spinnen, rupsen en torren gevonden. Over deze beestjes vertelde de boswachter uitgebreid.

Ook vertelde de boswachter wat de taken van zijn werk zijn en dat een boswachter zelfs iemand een bekeuring mag geven.

 

Kortom: een leerzame dag!


06 jun 2018 - Tekenles juf Corine
Preview foto Nadat de juf vanochtend met ons al een super Engelse les gedaan had met een liedje van Pokemon  kregen we vanmiddag een tekenles met 'vlekken'.

Omdat er met ecoline gewerkt werd moesten we allemaal een schort aan.Daar waren er echter te weinig van dus veel kinderen moesten van een vuilniszak een schort maken.

Grote hilatiteit natuurlijk!!

Op een groot wit vel moesten we druppels ecoline laten vallen en deze daarna uitblazen.

Dat was vaak een heel karwei waarbij sommige kinderen bijna blauw aanliepen en haast duizelig werden.

Maar het lukte toch achteraf bij iedereen.

Mondjes en oogjes uitgeknipt en opgeplakt en de vlekkenmonsters waren klaar.

Dat gold trouwens niet voor ons ... een klein vlekje op de vloer was alles , verder kwam iedereen schoon uit de strijd.

Weer een gezellige dag in groep 7!!!


30 mei 2018 - Scholenmarkt 30 mei 2018
Preview foto Na weken van voorbereiding en hard werken door de leden van de Ouderraad was het vanmiddag eindelijk zo ver.

De scholenmarkt.

Met behulp van een groot aantal vrijwilligers werden er overal , verspreid op het grote plein , spelletjes opgezet die , bij aanvang van de festiviteiten , bemand en bevrouwd werden door ouders maar ook door kinderen van onder andere onze groep .

Een kleine greep uit het aanbod ; wervelwind , maxi 4 op een rij , koemelken , stokvangen , hennatattoos zetten , grabbelton en doelschieten.

Alle spelleiders deden reuze hun best en zorgden er voor dat alle bezoekende kinderen het spel goed en eerlijk speelden.

Het kleuterplein was omgebouwd tot een heus terras waar van alles te koop was ; drinken , snoep , zelfgebakken cup cakes , vers gebakken oliebollen gebakken door 2 heuse oliebollenbakkers geregeld door juf Syl , patat en hamburgers , bereid  onder andere door

meester Aad die ook weer van de partij was en popcorn.

Ook de ter plekke gemaakte pannenkoeken waren een groot succes.

Uiteraard was er weer muziek verzorgd door DJ René en door zijn naamgenoot (meester René dus) werd het Rad van Fortuin gedraaid met heen veel mooie prijzen , beschikbaar gesteld door de middenstand van Pernis.

En niet te vergeten natuurlijk de rommelmarkt in het speellokaal waar , tussen alle spullen die al weken daarvoor verzameld waren , voor elk wat wils was.

 

Door het wederom schitterende weer , het enthousiasme van alle OR leden , de vele vrijwilligers waaronder ook veel kinderen van groep 7 en 8 , maar ook de vele bezoekers , was de sfeer opperbest.

 

Volgend jaar weer!!

 

En natuurlijk iedereen die deze middag voorbereid heeft plus alle vrijwilligers en andere medewerkers heel erg bedankt.


25 mei 2018 - Sponsorloop 25 mei 2018
Preview foto De voorbereidingen waren al eerder gestart.We hadden al een voorlichting gehad van de moeder van Noa over de RoPa-run en in de gymzaal was er die dag een clinic over hardlopen.Verslag daarvan staat in eerdere berichten.

Iedereen had nu de afgelopen week zijn best gedaan om zoveel mogelijk sponsors te vinden voor de 'prestatieloop' die vandaag zou plaatsvinden en waarvan de opbrengst bestemd zou zijn voor het Prinses Maxima Centrum.

Alles bij elkaar had onze groep  voor ruim €700 aan sponsorgeld bij elkaar verzameld.

Maar dat was natuurlijk nog niet binnen ; er moest uiteraard voor gelopen worden.

In sportkleding kwam iedereen vol motivatie naar school.

Het weer was zonnig en warm dus alles zat mee.

 

Om 9 uur was het zo ver .. we mochten naar buiten.

Dankzij de grote inzet van De Pretrunners en de Ouderraad  ( trots op jullie mensen!!) zag het 'circuit' er top uit met vaandels , spandoeken , een suikerspinkraam en een podium waarvandaan juf Syl iedereen begroette en de moeder van Noa een kort inleidend praatje hield en een speelse  warming up verzorgde.

Ook ouders en andere belangstellenden waren in grote getale aanwezig waardoor de sfeer optimaal was.

 

Eerst waren de kleuters aan de beurt om te lopen , waarna groep 3 en 4 het strijdperk betrad , gevolgd door 5 en 6.

Alle kinderen , van groot naar klein , liepen het vuur uit hun sloffen.

Zij werden aangemoedigd door de kinderen van school die niet liepen , want dat hoort natuurlijk bij een sportieve , eensgezinde school en alle ouders en belangstellenden langs de kant.

Maar we zijn niet voor niets een sportieve basisschool ; talloze ouders en familieleden liepen ook zelf mee om hun kind(eren) te steunen.Complimenten hoor papa's en mama's (en andere familieleden).

Aangemoedigd door het bezielde commentaar van juf Syl en de opzwepende muziek van onze eigen DJ René haalde iedereen met een rood hoofd de eindstreep.

 

Om 9.40 was het de beurt aan 7 en 8.

Na het startschot ging iedereen er als een speer vandoor.

Al snel raakten de stempelkaarten  aardig vol.

Ondanks dat de temperatuur bij sommigen zijn tol eiste (het was toch wel erg warm) zette iedereen stug door en liep voor wat hij of zij waard was.

Toen het eindsignaal klonk kon iedereen heel tevreden zijn over zijn prestatie , of er nu 17 of 8 rondjes gelopen waren.

 

Voor alle deelnemers was er een flesje water , een appel en een suikerspin ; weer met dank aan de Pretrunners.

 

Het buitengebeuren werd afgesloten met een erenhaag , gevormd door alle ouders en belangstellenden , waardoorheen alle deelnemers , als de Romeinse Gladiatoren vroeger , geeerd werden.

Een prachtig gebaar en en dikke pluim voor alle kinderen en ouders van onze school!!

 

Terug in de klas stroomde de adrenaline nog te snel en was de vermoeidheid te groot om 'gewoon' les te geven dus deden we gezellig met elkaar wat spelletjes of zaten gewoon ontspannen te lezen of te tekenen.

 

Een waanzinnige ochtend om tevreden op terug te kijken.


15 mei 2018 - Minifinals 15 mei 2018
Preview foto Vanmiddag hebben een jongens en een meisjesvoetbalteam van onze groep deelgenomen aan de minifinals in Hoogvliet.

Verder vertegenwoordigde Georgina onze school bij het onderdeel atletiek.

In onze knaloranje shirts waren wij in ieder geval een stralende verschijning op dit tournooi.

En stralend was het ook betreffende het weer.

Onder een strakblauwe hemel scheen de zon genadeloos op onze sporters neer.Kortom , het was erg warm.

Maar dat deerde de pret en het enthousiasme niet.

Vol inzet werden de wedstrijden gespeeld.Omdat ik coach was van de meisjes heb ik , omdat de jongens vaak gelijk speelden , meer meegekregen van hun wedstrijden.

De eerste werd ruim gewonnen maar bij de tweede en derde wedstrijd moesten zij , ondanks hun ijver , toch de meerdere erkennen in hun tegenstanders.

Maar de sfeer en de sportiviteit leed er niet onder en daar gaat het om.

Goed gedaan meiden , maar helaas geen finaleplaats.

Dit geldt ook voor de jongens die tevens goed speelden maar ook het onderspit delfden bij 2 wedstrijden.

Toch top gepresteerd heren!!

Volgend jaar beter.

 

Beter verging het Georgina die aan het eind van het tournooi drie medailles in de wacht sleepte; een eerste plaats bij het hoogspringen , een tweede plaats bij de sprint en een derde plaats bij het verspringen.

Een wereldprestatie en zij mag dan ook onze school vertegenwoordigen op 28 juni bij de grote Finals in Ahoy.

Als het kan gaan wij natuurlijk allemaal mee om haar aan te moedigen.

 

Kortom , het was een warme maar ook gezellige en sportieve middag


28 apr 2018 - (After-) Bonte avond werkweek
Preview foto Omdat de Bonte Avond tijdens de werkweek niet door ging vanwege het weer werd deze op de avond na de Koningsspelen gehouden.

De zaal was feestelijk versierd en er waren hapjes in de vorm van pannenkoeken (bedankt Ilona en Wendy!), wraps, stokbrood ,komkommer en tomaatjes en uiteraard voldoende te drinken.
Tijdens de avond waren er verschillende spetterende , ontroerende en grappige optredens .

De meiden van groep 7 en van groep 8 deze  deden een goed voorbereide en imposante (he jongens!) dans , Noortje bracht een stukje cabaret ten gehore , Hailey zong 2 liedjes (knap hoor) en tussendoor waren er reclameboodschappen van Noa en Georgina.

En natuurlijk  was er de Hollandse Bingo onder de bezielde leiding van juf Syl.
Onze eigen d.j. René wist de voetjes van de vloer te krijgen en iedereen zelfs zo ver te krijgen om een rasechte polonaise te lopen.
Zo werd het al (te) snel 20.30 , tijd om naar huis te gaan om te genieten van een welverdiende vakantie.

Downloads:
dansje.mp4
polonaise.mp4

28 apr 2018 - Koningsdag 2018
Preview foto
Op donderdagochtend 26 april begonnen we met de viering van Koningsdag , geopend door de Fitlala , voorgedanst door een groepje meisjes uit onze groep.Iedereen deed zijn uiterste best om iedereen 'mee te krijgen 'en dat lukte prima.Top gedaan meiden.
Daarna terug naar de klas voor een korte uitleg van de dag.
Vervolgens snel naar de gymzaal voor een spelcircuit dat door alle groepjes vol enthousiasme afgelegd werd.

Er werd gedoeld op de basketbalkorf , estafettespelletjes gedaan , gekegelvoetbald en kringspelen gehouden.

Met alle spelletjes konden punten verdiend worden maar dat was ook meer voor de lol.
Eenmaal terug in de klas even rust voordat iedereen begon aan een speurtocht door Pernis.

Deze voerde de kinderen door het hele dorp , van de begraafplaats naar de Metro , van de Metro naar het Havenlicht , daarna naar de kinderboerderij , van daaruit langs de Maas naar de Radarpost en vervolgens weer terug naar school.
Alhoewel sommigen de vragen wat makkelijk vonden was ook dit een groot succes.
Alle groepjes legden de tocht , die hen leidde langs deze  'highlights' van het dorp , af in een tijd van rond de 1 1/2 uur.
Dus daarna had iedereen wel trek in de Koningslunch die bij aankomst op school klaar stond.

Er was brood met verschillende soorten beleg , komkommer en crackers en voor wie dit wilde een oranje eitje.Daarbij kon gekozen worden uit aanmaaklimonade in drie verschillende kleuren en melk.

Een ruime sortering dus.
Na de lunch was er nog wat tijd over voor spelletjes en knutselopdrachten in de klas en daarna vlug naar huis want 's avonds om half zes begon de Bonte Avond al weer die we niet hadden konden houden tijdens de werkweek.

Daarvan verslag in een ander artikel op deze site.

Download:
Fitlala.mp4

25 apr 2018 - Engelse spelletjes
Preview foto Op dinsdag 24 april kregen de kinderen van mij een les Engels, waarbij zij door het spelen van spellen met elkaar Engels gingen praten. Ik had een hulpblad gemaakt met daarop simpele Engelse zinnen die de kinderen konden toepassen. Zinnen, als 'It is your turn' en 'You have to throw the dice'. Ik had 4 spellen uitgekozen voor de les; snake and ladders, playing cards, Engelse domino en quartet. Elke 10 minuten wisselden de kinderen van spel, zodat zij de mogelijkheid kregen om elk spel te spelen. Uiteindelijk hebben de kinderen in totaal 3 spelen gespeeld, omdat er geen tijd meer over was voor een vierde spel. Toen ik rond liep, heb ik de kinderen al aardig wat Engels horen praten. Jay hoorde ik vooral zeggen:" You're cheating!" en Marques hoorde ik af en toe zeggen: "I am winning!". Het was leuk om te zien dat de kinderen er zoveel lol mee hadden en het was ook leerzaam natuurlijk! Laten we dat niet vergeten.

 

Corine Ketting

 

hieronder de foto's.


18 apr 2018 - Project Anne Frank
Preview foto

 

Afgelopen dinsdag zijn wij met de hele groep begonnen aan een project over Anne Frank.Ook met de komende 4 en 5 mei in het vooruitzicht.

In groepjes van 4 zijn de kinderen allerlei informatie aan het verzamelen over Annes leven maar ook hoe het leven  in de Tweede Wereldoorlog was en wat de achtergronden zijn van deze oorlog.

Dit deden ze m

niet alleen uit boekjes maar ook door informatie op te zoeken op internet.

Na een wat moeizame start bij sommige groepjes vlotte het werk steeds beter , verbeterde de samenwerking en werd iedereen steeds enthousiaster.

Op vrijdag de 13 e zijn we verder gegaan en bij veel groepjes zag je de muurkrant die de leerlingen aan het maken zijn 'groeien'.

Op dinsdag 17 april hebben de kinderen het project afgerond.

Omdat we niet zo veel tijd hadden en ieder groepje duidelijk een mooi resultaat neer wilde zetten ging iedereen vol vuur aan de slag.

Aan het eind van de middag stonden de muurkranten dan ook als een huis!

Ieder groepje hield een korte presentatie waarbij vooral ook naar voren kwam dat de meeste kinderen het heel leerzaam vonden en ook de werkwijze (in groepjes een werkstuk maken) als zeer prettig hadden ervaren.

Zeker voor herhaling vatbaar voor de komende periode!!!

 

In het fotoboek zijn de groepjes met hun werkstuk te zien.

 

 

 

 


16 apr 2018 - Veteraan Jackson in de klas
Preview foto Vandaag hadden we de veteraan Jackson in de klas. Hij vertelde ons over zijn militaire dienst. In een boeiende presentatie met foto's en filmpjes leerde de klas wat het betekend om op uitzending te zijn. Daarnaast werd er ook een beeld gegeven hoe rijk we het eigenlijk in Nederland hebben. Wij slapen gewoon in ons eigen bed en hebben iedere dag te eten. Dat is in een oorlogsgebied niet altijd het geval.

Er werd ook gesproken over de gevaren die een militair moet doorstaan en hoe dichtbij de oorlogen eigenlijk zijn.

"Twee uur vliegen en je was al in Bosnië."

Een unieke ervaring en de kinderen hebben erg genoten van de presentatie.


14 apr 2018 - Entreetoets groep 7 17 t/m 19 april
Preview foto

Als groep 8 de eindtoets gaat maken ,maken de kinderen van groep 7  de entreetoets.

Deze toets is , heel simpel gezegd ,  bedoeld om te kijken waar iedereen afzonderlijk nog extra  mee moet oefenen op het gebied rekenen , taal , spelling en begrijpend lezen.

Maar ook kunnen we aan de resultaten van de toets zien waar wij als hele klas nog beter in kunnen worden.

 

Om ervoor te zorgen dat de kinderen in ieder geval bekend zijn met de soort vragen zijn wij al vanaf donderdag 5 april iedere dag op school en ook thuis aan het oefenen met het computerprogramma Kids4Cito.

Daarvoor kon  iedereen die dat mocht van thuis ook zijn eigen laptop of I pad meenemen (maar voor de andere kinderen waren er voldoende 'apparaten ' van school beschikbaar om mee te werken hoor!).

 

Als echte , ik zou haast bijna zeggen Brugklassers in spee , kwamen veel kinderen met hun I-pad/laptop naar school.

 

Er werd in tweetallen geoefend en dat ging , zoals gewoonlijk in deze groep (Toppie jongens en trots op jullie!!) heel goed.

Opdrachten werden samen besproken en fouten 'geanaliseerd'.

 

Laat nu die toets maar komen!!!

 

(en jullie weten ; doe je best en meer kan je niet doen)

 

 

 

 


14 apr 2018 - Informatie RoPa-run en hardloopclinic
Preview foto

We hebben afgelopen donderdag  informatie gehad over de RoPa run van de moeder van Noa die loopt voor de Pretrunners en vol enthousiasme vertelde wat de RoParun inhield en wat zij 'onderweg ' allemaal meemaakten.


Zij halen , door mee te doen , geld op om mensen met kanker te helpen om nog bv. een laatste wens in vervulling te laten gaan.

Een van de goede doelen waaraan zij op die manier bijdragen is het prinses Maxima centrum in Utrecht .

 

 

Wij gaan de Pretrunners helpen om zoveel mogelijk geld op te halen  door bij onze  eigen mini RoParun op 25 mei zoveel mogelijk sponsors voor onszelf te verzamelen.

 

Zeker nu we gehoord hebben hoe enthousiast deze mensen  zijn en wat ze er voor over hebben.

Petje af hoor!!!!!!!

 

Hardloopclinic

Om te weten hoe op een goede manier te lopen hebben we , van dezelfde Pretrunners , een clinic hardlopen gehad onder de gymles.

Iedereen deed reuze zijn best bij alle oefeningen en spelletjes die gedaan werden.

We gingen allemaal met een rood hoofd de kleedkamer in .

Wij zijn er helemaal klaar voor!!!!!

Laat 25 mei maar komen!!!!

 

 


09 apr 2018 - Techniek in de klas
Op vrijdag 6 april startte ik samen met twee andere pabostudenten Vera en Robin een techniekproject in groep 7, waarbij wij verschillende lessen gaven over techniek. Dit project komt vanuit de pabo en wij hebben dit samen opgezet. Doormiddel van een rouleersysteem hebben de kinderen drie lessen van ons gehad waarbij de volgende onderwerpen; luchtdruk, programmeren en constructie aanbod kwamen. Door onderzoek te doen, ontdekten de kinderen hoe nou een 'Makey Makey' in elkaar zit, waarom driehoekconstructies zo stevig zijn en wat je nou allemaal kunt doen met alleen lucht. Ik kan je vertellen, het was een geslaagde middag. 

 

Corine Ketting

 

Hieronder de foto's.


07 apr 2018 - Veteraan in de klas
Preview foto Op vrijdag 6 april hadden wij een gastles van een veteraan in de klas.

Zijn naam was meneer Frans en hij kwam ons vertellen over , hoe het was om in 1962 uitgezonden te zijn geweest naar Nieuw Guinea.

Hij vertelde ons in onvervalst Rotterdams wat het inhield om als Nederlandse jongen in zo'n ver land te zijn als soldaat.

Hoe de reis daarheen verliep per boot.

De aankomst daar en dat zij met 8 man in een hutje woonden.

Alles was anders ; de omgeving , de dieren en ook de bewoners.

Hij legde ons uit dat het eten dat zij daar kregen heel anders was dan thuis (rijst en gedroogde uitjes die zij bewaarden in sokken en soms wat varkensvlees ('babi').

Dat het moeilijk was om aan schoon water te komen (zij dronken vaak uit bamboestengels).

Hoe zij daar lefden , wat zij tegenkwamen op patrouille ; spinnen en slangen waren een ding maar natuurlijk ook het gevaar om neergeschoten te worden.

De kinderen hingen aan zijn lippen temeer ook omdat hij een grote dosis humor en Rotterdamse uitdrukkingen in zijn verhaal verwerkte (he Marques).

 

In het tweede gedeelte vertelde hij , met het oog op 4 en 5 mei , hoe het was om als klein jongetje de Tweede Wereldoorlog meegemaakt te hebben.

Over het dagelijks leven , maar ook over Dolle Dinsdag ,  de Hongerwinter en de uiteindelijke bevrijding.

 

Dankzij zijn inzet en enthousiasme hebben wij een duidelijk beeld gekregen van wat het Veteraanzijn inhoudt en waarom we op 4 en 5 mei nog steeds 'herdenken'.

 

Bedankt Frans.

 

(voor meer foto's , zie het foto album)


07 apr 2018 - Oefenen voor de entreetoets
Preview foto in de periode van 16 t/m 25 april gaan de kinderen van groep 7 de entreetoets maken.

Daarvoor oefenen  wij o.a. met het programma Kids4cito.

Dat doen we veelal op school op de laptop of I-pad.

Echter , de leerlingen mogen ook , als de ouders dat goed vinden , hun eigen laptop of I-pad meenemen.

Veel kinderen deden dit en het leek wel of er de eerste dag al kleine brugklassers in spe binnenkwamen , beladen met laptops en I-pads.

Het oefenen mocht in 2 tallen en iedereen was vol enthousiasme bezig zoals jullie op de foto's kunnen zien.

Dat komt best wel goed met die Entree-toets!!!

Volgende week nog goed oefenen en dan er tegen aan.

Succes alvast allemaal

 


27 mrt 2018 - werkweek 2018
Preview foto Groep 7 is dit jaar op werkweek  geweest met groep 8.

Dit was naar camping Het Waterbos in Rockanje.

Iedere dag is er een kort verslagje van deze dag op Klasbord gezet .

 

Bij dit bericht hoort ook een fotoalbum.

 Zoals jullie misschien gezien hebben staan op de foto's in het fotoalbum  ook kinderen van groep 8.Dat is vanzelfsprekend omdat we samen op kamp geweest zijn.

 

Als het fotoalbum van groep 8 klaar is kunnen jullie natuurlijk ook  daar op kijken (ga op de website naar groep 8 , fotoalbums , werkweek) en daar zal je jezelf ongetwijfeld ook op sommige foto's tegen komen.

 

Hieronder volgt een verslag van Georgina over de werkweek met daarna een reactie van de andere kinderen en uiteraard een bedankje aan iedereen die aan de werkweek meegewerkt heeft.

 

Maandag 26 maart

Als eerst gingen we naar Vlissingen.

Daar gingen we naar een soort museum over vissen en piraten (Het Arsenaal).

Er waren superveel soorten vissen en sommige mochten we ook aaien zoals roggen en er waren ook kleine visjes.

Toen we op het Waterbos aankwamen hebben we onze tassen uitgepakt.

Ongeveer 1 uur later gingen we pannenkoeken bakken en daarna hebben we een toffe strandwandeling gedaan.

 

Dinsdag 27 maart.

Na een goede nachtrust hebben we lekker even de tijd genomen om te ontbijten.

Toen vertrokken we naar Den Briel om een geschiedenisspeurtocht te doen.

We zijn 2 keer verkeerd gelopen.

Toen we klaar waren met de speurtocht mochten we dingen kopen van ons geld.

Toen we weer op het kamp waren hebben we het spel Challenge Accepted gespeeld.

Als je eerste was kreeg je 30 punten , tweede 20 en derde 10.

Na Challenge Accepted gingen we eten.

Daar kreeg je ook punten voor wie het beste gekookt had.

Als avondspel gingen we het Paasletterspel doen.We moesten op de camping papieren eieren met letters zoeken en dat moest dan een woord worden.

Ook daar konden we punten mee verdienen.

 

Woensdag 28 maart

We werden weer vroeg wakker en namen weer rustig de tijd om te ontbijten.Dit keer was het een Paasontbijt met een extra eitje , matses , krentenbrood en chocolade eitjes…gezellig.

Toen gingen we naar de Tenellaplas om een leuke natuurspeurtocht te doen.

Het regende wel maar gelukkig hadden we goede schoenen aan.

Toen we terug kwamen gingen we eerst even in onze huisjes en hadden we vrije tijd.We deden spelletjes in de huisjes maar veel kinderen waren , ondanks de regen , ook lekker buiten aan het spelen.

Als avondeten hadden we een super BBQ .

Ed deed reuze zijn best en alles smaakte erg tof.

Ook meester Aad en zijn vrouw waren erbij.ook veel juffen van school en meester hildo waren gekomen.

Het ging wel steeds harder regenen  en op het eind waren we allemaal doornat en steenkoud.

Eigenlijk zouden we ook  nog de Bonte Avond doen maar omdat iedereen zo nat was deden we dit niet en gaan we die op school houden.

Dus lekker naar de huisjes om warm te douchen , alvast wat in te pakken en toen gezellig spelletjes doen.Juf Syl deed bijvoorbeeld de hele avond Hollandse Bingo

 

Donderdag 29 maart

Toen we fris en fruitig waren opgestaan moesten we de papieren paaseieren terugvinden.

Ook daar kregen we punten voor.

Toen we daar klaar mee waren kregen we de uitslag van welk huisje de meeste punten had.

De prijs was een chocolade paashaas

Daarna gingen we nog even naar het strand.

Toen naar huis.

 

Dit vonden andere kinderen van de klas van de werkweek

 

Lotte     Super leuk !!!!!

Bibi        Leuk

Zuza      Leuk maar de regen niet

Ting       Best leuk

Demi     Leuk en gezellig

Michiel Ik vond niet alle dingen even leuk

Gaja      Gezellig en leuk

Amelie Vond hetzelfde als Gaja

Jaqueline Super leuk !!!

Marques als alle anderen erg leuk

Jesse     Grappig

Jay-J      Heel gezellig

Zion       Grappig

Menilik Jammer dat het weer niet zo goed was

Noor     Heel leuk

Shania  Super gezellig

Kay        Heel leuk

Levy      Grappig

Miki       Best grappig

Sem       Leuk ook omdat mijn vader mee ging

Noa       Super leuk

Georgina Heel erg gezellig

(2 kinderen waren ziek tijdens deze enquête (Luna en Joris) maar ik weet zeker dat die het ook heel erg naar hun zin gehad hebben)

 

Meester Zoals je boven ziet vond iedereen de werkweek leuk . Moeilijk om een ander woord te

                verzinnen dus doe ik dat maar.

                Ik vond hem top , super , geweldig , vet , dik ok , en ga maar door.

                Ondanks het soms slechte weer heb ik niemand horen mopperen en alleen maar blije

                 gezichten gezien en kinderen die zonder ruzie , met elkaar allerlei gezellige dingen deden.

               Dus een ander woord dat bij mij in gedachten komt is ook tevreden en trots.

 

Tot slot wil ik natuurlijk nog even alle begeleiders en mensen die meegewerkt hebben aan de werkweek bedanken.

De begeleiders Cindy , Sonja , Samira , Debbie , Francoise , Remco , Jan  en William.

René Keller en Martijn voor het opbouwen van de party-tent en René voor de muziek.

Ed en meester Aad voor een geweldige BBQ

En niet te vergeten Arie die er voor gezorgd heeft dat al onze spulletjes op de camping kwamen en ook weer  in Pernis .

 

 

 

 

 

        

 

 


22 feb 2018 - Techniekproject 2018
Preview foto Afgelopen maandag 12 september ging , al weer ons derde . techniekproject van start met een feestelijke opening op het plein.

De meesters en juffen waren verkleed in hun 'technische'kleding en sommige deden allerlei proefjes op het plein.

 

Aanwezig was ook dhr. Alvin van Dijk , die namens de Shell de school een cheque van €5000 aanbood om het techniekonderwijs op onze school verder op te zetten.

Natuurlijk gaan we in de komende jaren dit geld goed gebruiken om jullie meer te leren over natuur en techniek.

 

Na het zingen van het liedje "Raar maar waar' ging iedereen naar zijn eigen groep om te praten over , wat zij in de komende twee weken gaan doen.

 

Wij begonnen met juffrouw Christina aan het project 'Bright Idea Chalenge'.

Hierbij is het de bedoeling dat wij voor een energie en/of milieu-probleen , in groepjes , een 'Bright Idea' verzinnen  dit op  lossen , uitwerken en uiteindelijk ook gaan presenteren.

Best wel lastig en we zijn benieuwd wat er volgende week woensdag in de meeste groepjes verzonnen is.

Het bouwen van de zoutautootjes die bij het project horen , was in ieder geval een groot succes.

 

 

Op dinsdag 13 februari startten we ons tweede project op van Port Rangers : Steurtocht door de haven.

Hierin begonnen we in groepjes met het beantwoorden van allerlei algemene vragen over de Rotterdamse haven : wat is het achterland , wat houdt stuk- en massagoed in , wie werken er in de haven en wat doen zij , hoe ziet de haven er uit, etc.

Ook hiervan gaan wij straks een werkstuk maken , aan de hand van een van de onderzoeken in het werkboek , die dan weer te zien zijn op de tentoonstelling van donderdag 22 februari.

 

 

Deze ochtend heeft Corine , onze stagair , samen met ons uit oude cd doosjes , een 3- D prisma gesneden ; een zwaar, moeilijk en precies werkje maar bij de meesten was het resultaat toch niet slecht.

 

Meer foto's in album Prisma's

 

Op woensdag 14 februari hadden we bezoek van een gastdocent van World Port Rangers.

In de presentatie vertelde de spreker van allerlei wetenswaardigheden over de haven ; hoe belangrijk de haven is voor Rotterdam maar ook voor heel Nederland , wat belangrijk is als je in de haven werkt en wat er allemaal nodig is om een haven 'draaiende' de houden.

Natuurlijk mocht iedereen ook vertellen over wat ze zelf wisten over de haven want van veel kinderen werken de ouders of in de haven of bij bedrijven die met de haven te maken hebben.

 

Na op donderdag 15 februari weer aan ons Steurtochtproject gewerkt te hebben was het 's middags de beurt aan Marco , de vader van Lotte , om te vertellen over het beroep van lasser.

Hij had verschrikkelijk veel dingen meegenomen en vertelde over wat lassen was , waar je op moest letten , etc.

Hierbij liet hij veel voorbeelden zien , tot aan de kleding toe .Dat pak staat je goed Lotte!!!.

 

Op vrijdag 16 februari waren de meeste groepjes toe aan te beginnen aan hun onderzoek van de Port Rangers en iedereen was heel enthousiast om hier een spetterend werkstuk van te maken.

Benieuwd wat iedereen donderdag gaat presenteren!!!

Onder de gymles was er een workshop Aikido en Techniek.

Hierbij werd ons uitgelegd war bv. evenwicht en energiebanen zijn aan de hand van Aikido.Uiteraard hebben we dit ook met elkaar geoefend en ervaren.

Stoer hoor!!

 

 


Maandagochtend 19 februari  met de bus naar Mainport gegaan  waar de kinderen opdrachten kregen over de haven en over techniek. De kinderen leerden welke beroepen er in de haven zijn en wat voor elk beroep belangrijk is. Ook verkenden zij de omgeving en werd er verteld over de Maas en de schepen.

 


In het lab werd er uitgelegd wat het verschil tussen een natuurkundige en scheikundige proef was. Daarnaast wat er een opdracht waarbij de kinderen hun eigen haargel gingen maken! Wat rook de gel toch heerlijk en nu maar ervaren of de gel ook te gebruiken is.

Een grote dank gaat uit naar de moeders die vanochtend hebben geholpen. Het was zonder jullie niet gelukt.

Kik voor meer foto's in het aparte fotoalbum Mainport 2018

 

Vandaag , dinsdag 20 februari , hebben we weer een hele 'technische' dag gehad met vanochtend werken aan de onderzoeken van Steurtocht in de Haven.

De werkstukken van de kinderen gaan er steeds leuker uitzien .Dat beloofd wat voor donderdag !!

Ook het samenwerken gaat prima waardoor er ook steeds meer nieuwe ideeen opborrelen.

 

Super jongens en meisjes!!

Voor meer foto's zie album werkstuk Steurtocht

Vanmiddag hebben we echt werkende  robotjes gemaakt onder leiding van dhr.Weda van het Pentacollege.Hartelijk dank voor uw inzet en enthousiasme!!!
De kinderen hebben hier vol ijver  aan gewerkt en de resultaten waren verbluffend leuk.
Iedereen wilde zijn robot uiteraard direct mee naar huis nemen , zo trots waren zij er op.

 

 
Maar uiteraard zijn ze eerst te bewonderen op de tentoonstelling aanstaande donderdag (van 16.00 tot 17.30).
Uiteraard ook dank aan Francoise en Sonja voor hun hulp.

Meer foto's van deze les in fotoalbum Robotjes maken.

 

Vandaag , woensdag 21 februari ,was de Techmobiel op de school aanwezig en de kinderen hebben genoten van de dingen die zij mochten doen.

Ook de 3 D printer stond weer aan maar verder was er heel veel te beleven en vooral te doen op het gebied van techniek.

 

Opnieuw weer een grote dank voor de ouders die hebben geholpen! Het was een succes .

Meer foto's in het fotoalbum Techmobiel

 

Vandaag hebben de leerlingen van groep 7 hun Shell Project gepresenteerd.  Al ruim een week werken de kinderen hard aan het onderzoek. Bij het Project moesten ze kiezen uit een wereldprobleem waarvoor zij een oplossing gingen bedenken. De wereldproblemen: energie, water en voedsel; werden in een presentatie aan de klas uitgelegd. Super mooie Bright Ideas zijn naar voren gekomen. Daarnaast werden de presentaties opgenomen en zijn deze opgestuurd naar de jury.
Wie weet heeft een van de groepjes wel het winnende Bright Idea voor de toekomst!

 

 

 

De laatste dag van het project , donderdag 22 februari , hebben we besteed aan het afmaken van alle werkstukken.

Door de meeste kinderen hard gewerkt.

 

En nu maar hopen dat er vanmiddag veel mensen komen om te kijken wat wij allemaal gemaakt hebben en om te horen wat er in de afgelopen twee weken geleerd is!!

 

Dat was ook het geval.

Er waren heel veel ouders en andere belangstellenden die heel enthousiast waren over wat wij gemaakt hadden.

Vooral de robotjes deden het goed.

 

 

 

Nog meer foto 's , ook van andere groepen , kan je bekijken op:

 

https://myalbum.com/album/BDZEUJQ6nhVs

 

Ook in de krant is al aandacht besteed aan ons project ;

 

Ga naar:

https://hyperlocal.persgroep.nl/data/BL2/8/index.html

 

 

 


18 feb 2018 - Foto's lichtjesavond
Preview foto In een eerder  bericht stond al dat wij voor de lichtjesavond lampionnetjes gemaakt hadden.

Gisteravond was de hele begraafplaats stemmig verlicht.

Het was heel druk en ook veel kinderen van de Plataan hebben deze avond bezocht.

Hier een impressie.


14 feb 2018 - Boekpromotie Bibliotheek Rotterdam
Preview foto Wij vinden het op school belangrijk dat de kinderen met plezier lezen.

Daarom mogen zij onder andere om de twee maanden boeken bestellen bij Bibliotheek op school.

Verder hebben wij een eigen leesconsulente van de bibliotheek Rotterdam ; 'juffrouw'Boukje.

Zij was woensdag 14 februari (Valentijndag) in onze klas om een boekpresentatie te houden

Bij de voorlichting had Boukje  boeken meegenomen waarin het woordje lief voorkwam. Helemaal in het thema "Valentijn". Daarnaast had zij in een PowerPoint alle eerste zinnen uit de meegenomen boeken neergezet. De kinderen mochten zelf kiezen welke zin zij het meest interessant vonden en waarom. Hierna werd er uit het bijbehorende boek voorgelezen. De boeken waren erg spannend en meerdere kinderen wilden graag de boeken lezen.
Na het bespreken van de boeken, werd er verteld over de informatie boeken. De bibliotheek heeft vele informatieve boeken over verschillende onderwerpen waarin de kinderen zich kunnen verdiepen.
 
Nuttige en fijne informatie als zij weer zelf hun boeken 'online' mogen bestellen bij de Bibliotheek op School"

03 feb 2018 - Lichtjesavond Pernis 2018
Preview foto Een aantal jaren wordt er in Pernis een lichtjesavond georganiseerd.Dit is een avond waarop iedereen , ook kinderen , in een sfeervolle en verlichte sfeer , overledenen kunnen herdenken.

Ieder jaar wordt er aan onze kinderen gevraagd om een bijdrage te leveren door het maken van lampionnetjes.

Dit jaar waren dat lampionnetjes van melkpakken.

Het was best wel een lastig karwei maar iedereen heeft erg zijn best gedaan en was daarom trots op het resultaat.

 

De kinderen die dit evenement willen bezoeken zijn natuurlijk van harte welkom.

Ik ga in ieder geval zeker en leerlingen die eventueel met mij mee willen kunnen mij vergezellen.

 

Na 17 februari zal ik bij dit bericht een aantal foto's van deze avond plaatsen.

 

Meer informatie kunt u in ieder geval vinden op : www.lichtjesavondpernis.nl


03 feb 2018 - Spreekbeurten
Preview foto In een bericht van verleden jaar hebben we al verteld dat , na de boekbesprekingen , de spreekbeurten aan de beurt waren.

Daar zijn wij nu druk mee bezig.

Allerlei verschillende onderwerpen zijn al de revue gepasseerd .

Van Vliegtuigen , Games , Fabrieken  tot Anne Frank, Schotland en Rotterdam.

Soms zijn spreekbeurten wat 'smakelijker' dan andere (niet verkeerd bedoeld hoor).

Afgelopen vrijdag hield Levy zijn spreekbeurt over Mikkemannen.

Dit zijn broden uit Brabant.

Behalve veel te vertellen had hij ook wat lekkers uit te delen.

Samen met oma gemaakt .. echte Mikkemannen.

Heerlijk hoor.

 

Over de komende onderwerpen zullen er bij dit artikel steeds wel wat foto's geplaatst worden maar de foto van onze 'Mikkeman' blijft bovenaan.


02 feb 2018 - Bootcampclinic groep 7
Preview foto De kinderen hebben vandaag de clinic Bootcamp afgesloten. Klimmen en klauteren , sluipen en rennen.Alles kwam er in voor. Het was wel een aanslag op onze conditie en soms leverde het ook blauwe plekken op , maar iedereen heeft met glans zijn diploma gehaald. Toppie gedaan kids.

 

 


31 jan 2018 - Voorleesdagen
Preview foto Deze week hebben onze kinderen meegedaan aan de voorleesweken.

Iedere groep werd daarbij gekoppeld aan een andere groep en de bedoeling was dat de kinderen elkaar gingen voorlezen.

Onze groep was gekoppeld aan groep 3 en we hadden in ieder geval afgesproken dat alle kinderen van groep 7 in de loop van de week gingen voorlezen aan de kinderen van groep 3.

Toen een aantal kinderen dit hoorde was er aan hun gezicht te zien dat zij dit best wel heel spannend vonden.

Hoe anders stond hun gezicht toen zij terug kwamen uit groep 3 . Iedereen was super enthousiast en dat kwam ook doordat de kinderen van groep 3 het zo leuk vonden.

Top gedaan iedereen hoor en volgend jaar weer!!!

 

Natuurlijk ook een groot compliment trouwens voor de kinderen van groep 3 die bij ons kwamen voorlezen.Voor hen was het natuurlijk dubbel opwindend.

Maar ze deden het allemaal heel goed en met veel inzet.

Er werd dan ook door de groep 7 kinderen met bewondering naar hen geluisterd en gekeken.


22 dec 2017 - Kerstdiner 2017
Preview foto Na een geslaagd Sinterklaasfeest gingen we op naar de Kerst.

Aan alle ouders was van te voren gevraagd of zij voor ons Kerstdiner een gerecht wilden bereiden.

Het aanbod was weer overweldigend , waarvoor we natuurlijk alle ouders  hartelijk bedanken.

Van soep tot ijs , van worstenbroodjes tot fruitspiesjes , van lasagne tot pavlova , er was te veel om op te noemen , kijk maar naar de foto's!!!

De avond begon met het gezamenlijk zingen van Kerstliedjes op het plein rond de vuurkorf... erg gezellig.

En toen op naar de klas die omgetoverd was in een gezellig 'Kerstrestaurant'.

Toen iedereen binnen was was pas te zien hoe schitterend en feestelijk iedereen er uit zag .

Dat vroeg om (soms ook wat grappige) foto's onder de Kerstboom.

 

Iedereen genoot volop van de heerlijke gerechten.

Eigenlijk was het al te snel tijd om naar huis te gaan.

Maar niet nadat we nog even een stukje gekeken hebben van Mr.Beans Kerstfeest.

 

Het was een super avond , ook dankzij de hulp van Claudia en Sonja , die bij het opruimen wel een beetje 'los'gingen ; bedankt dames.

 

Volgend jaar weer zo'n succesvolle viering!!!


22 dec 2017 - Nieuwjaarswens 2017
Preview foto

Alle kinderen van groep 7 wensen iedereen gezellige Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2018.


22 dec 2017 - Afsluiting 2017
Preview foto Alweer de laatste dag op school voor de Kerstvakantie.

's Ochtends natuurlijk nog aardig wat op te ruimen maar 's middags was er voldoende tijd om nog op een gezellige manier afscheid van elkaar te nemen.

Veel kinderen hadden spelletjes meegebracht en we mochten bij het spelen daarbij ook 'op bezoek 'bij andere groepen.

Iedereen had het zichtbaar naar zijn zin.

 

Veel kinderen namen ook de gelegenheid te baat om nog een laatste kerstkaart of tekening te 'krassen'.

Ziet er gezellig uit dames.

 

En toen naar huis voor een welverdiende Kerstvakantie... geniet er van allemaal.


16 dec 2017 - Vuurwerkvoorlichtingsles 14 december
Preview foto Kerst is nog niet geweest maar met Oud en Nieuw daarna in het vooruitzicht met oliebollen , appelflappen maar natuurlijk ook het traditionele vuurwerk , vindt onze school het belangrijk dat kinderen daarover informatie en advies krijgen.

Daarom was de wijkagente en een brandweervrouw op donderdagmiddag 14  december in de klas om daarover van alles te vertellen en onze vragen te beantwoorden.

De vuurpijlen en rotjes vlogen ons (gelukkig niet echt) om de oren en we leerden wat we wel mochten en ook wat we niet moesten doen bij het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw.

Zo te zien vonden Ting en Luna het toch wel een beetje spannend

Zo gaan we allemaal veilig het nieuwe jaar in.

Maar zo ver is het nog niet ... eerst fijn Kerst vieren waarvan uiteraard in een volgend verslag ook een uitgebreid bericht komt.


06 dec 2017 - Sinterklaasfeest
Preview foto Gisteren is de Sint bij ons in de klas langs geweest.

Het was natuurlijk maar even want wij hadden het veel te druk met het uitpakken van onze surprises.

Ook dit jaar had iedereen daar weer verschrikkelijk zijn best op gedaan.

Hele aquariums waren er gemaakt , maar ook voetbalvelden en spellen , een grote Picachu , geurflesjes en noem maar op.Zelfs een nieuwe fiets voor de meester !!!!Complimenten voor iedereen

Ook de gedichtjes klonken als een klok.

Ondanks dat we 27 surprises uit te pakken hadden vloog de tijd voorbij.

Alle kinderen waren tevreden met wat de Sint hen gebracht had en gingen tevreden , en sommige bepakt en bezakt naar huis.

 

O ja , ook nog even gezongen , samen met de zwarte Pieten , voor Menilik , want die is op 5 december jarig.


02 dec 2017 - Pietengym
Afgelopen vrijdag hebben we 'getraind' om een goede assistent van de Sint te zijn.

Meester Martijn had in de gymzaal een hindernissencircuit opgezet waarbij we onze vaardigheid als hulp van de Goedheiligman konden tonen.

Klimmen , klauteren en springen , alles zat er in.

Iedereen is voor zijn 'test ' geslaagd want allemaal kregen we aan het eind onze welverdiende Petendiploma.

Op nu naar 5 december en het uitpakken van onze surprises.

Die werden vanochtend door iedereen prima op tijd ingeleverd en zagen er schitterend uit , maar daarover in een volgend bericht.


26 nov 2017 - Gastlessen
Preview foto We hebben dit jaar al een aantal  gastlessen gehad.

Dit zijn mensen van buiten de school die komen vertellen over verschillende onderwerpen.

Zo is er bijvoorbeeld kort geleden een meneer geweest die het gehad heeft over wat het inhoudt als je donor bent en hoe het doneren van organen in zijn werk gaat.

Best ook wel een beetje eng maar we hebben er uitgebreid over gepraat en konden al onze vragen en opmerkingen kwijt zodat we er nu een stuk meer van weten.

 

Wat langer geleden is er iemand van de brandweer geweest om te vertellen over hun werk maar ook over wat te doen als je in een 'gevaarlijke 'situatie komt.

Heel nuttig en interessant.

En zo'n pak ziet er zo wie zo stoer uit , niet waar Jay-J !!!!!


26 nov 2017 - Media masters Game
Preview foto Computers zijn belangrijk en ook waar je op moet letten als je er van gebruik maakt.

Dat vinden wij bij ons op school ook en daarom hebben wij dit jaar meegedaan met de week van de Mediawijsheid.

Door middel van het spelen van het Media Masters Game hebben we veel geleerd over Social Media en het gebruik daarvan.


26 nov 2017 - Leertuin Tweede Kamer
Preview foto Bij ons op school kun je , naast rekenen, taal , enz.Ook veel extra dingen doen.

Een ervan is de Leertuin.

Juffrouw Sylvia gaat dan met kinderen die zich daarvoor opgeven ,  aan de slag met een aantal 'bijzondere' onderwerpen waarover informatie opgezocht wordt , werkstukken gemaakt worden en presentaties gedaan.

Het eerste onderwerp dit jaar was de Tweede Kamer en het bestuur van ons land.

Daarbij hebben we ook een bezoek gebracht aan Den Haag .

Allereerst gingen we naar Madurodam waarbij we meer te horen kregen over het bestuur en inrichting van een stad.

We moesten zelf een politieke partij oprichten en een stad bouwen...heel interessant dus.

Daarna waren er allerlei opdrachten met de I-pad in Madurodam.

Uiteraard was er ook ruimte voor een grapje .. he juf Syl.

Daarna gingen we naar het Binnenhof en hebben daar een rondleiding gehad door de Tweede Kamer en een paar bekende politici , waaronder meneer Roemer , geintervieuwd.

Een super interessante en geslaagde dag.


26 nov 2017 - Schaatsen
Preview foto Ook dit jaar zijn we weer met de hele bovenbouw wezen schaatsen.

Het duurde , dankzij de files , wel even voordat we er waren , maar de schaatspret was er niet minder om.


26 nov 2017 - Kinderboekenweek
Preview foto Het was dit jaar griezelen tijdens de kinderboekenweek.

De hele week hebben we hier aandacht aan besteed door boeken te lezen , opdrachten te maken en te zingen over het thema.

De afsluiting was een groot succes.

Naast een aantal kinderen die een eigen geschreven verhaal voorlazen zongen wij met de hele groep ook een griezelliedje waarbij veel kinderen er ook tamelijk griezelig uit zagen.


26 nov 2017 - Presentaties en spreekbeurten
Preview foto We hebben dit jaar al allemaal een boekbespreking gehouden .

Na de Kerstvakantie gaan we aan de slag met spreekbeurten.

Maar soms geeft iemand , in dit geval Luna , eerder een spreekbeurt over een onderwerp dat voor ons allemaal belangrijk is om te weten , namelijk myoconus dystonie en het sylverrussell syndroom.

Haar moeder was er bij om haar te helpen.

 

Goed gedaan Luna


26 nov 2017 - Gouden weken
Preview foto Aan het begin van het schooljaar is het weer even wennen aan elkaar en de regels op school.Daarom hebben we het de eerste weken wat uitgebreider met elkaar gehad over de regels van school , hoe ga je op een goede manier met elkaar om en hoe los je eventueel problemen op een goede manier op.

Dit waren de gouden weken.

 

En hoe leuk is het om dit af te ronden met een spelletjesmiddag .


26 nov 2017 - Lekker Fit
Preview foto Wij zijn een Lekker Fit school dus we krijgen lekker veel gym.

Vaak komen er ook mensen gastlessen en workshops geven.

Een van de workshops was  een Aikido workshop van meester Patrick 


26 nov 2017 - Hallo , wij zijn groep 7
Preview foto Hallo iedereen ,

 

het heeft even geduurd maar nu wordt het toch hoog tijd om ook ons voor te stellen.

Wij zijn groep 7 en in onze klas zitten 26 kinderen.

Wij zijn een vrolijke en sociale groep waarin iedereen welkom is.

Natuurlijk zijn er bij ons ook wel eens dingetjes maar dat lossen we snel en soms met de hulp van de meester op.

Op de rest van onze pagina zie je foto's van de dingen die we tot nu toe dit jaar gedaan hebben en die we nog gaan doen.

 

p.s. De foto bij dit verhaaltje is al van het begin van het schooljaar dus nog niet iedereen staat er op (Zuza)