Afscheid nemen van juf Neiske

25 mei 2017

Start duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan

 

Binnenkort wordt gestart met de duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan aan de Polluxstraat. Dit gebeurt omdat het huidige schoolgebouw gedateerd is. De renovatie moet zorgen voor een fijne leer- en leefomgeving die voldoet aan de hedendaagse eisen op het gebied van onderwijs. Na de renovatie moet het gebouw weer 20 jaar mee kunnen. 


De binnen- en de buitenkant van het gebouw worden aangepakt. Zo worden er onder meer nieuwe verlichting en een goed ventilatiesysteem aangebracht voor een gezonder binnenklimaat voor de kinderen.

 

Met een nieuwe verwarmingsinstallatie en verbeterde gevel- en dakisolatie wordt het gebouw ook een stuk energiezuiniger. Daarnaast wordt er een speellokaal op het binnenterrein aangebouwd en wordt het bestaande speellokaal omgebouwd tot 2 nieuwe leslokalen. Dit houdt in dat de twee noodlokalen na de renovatie gaan verdwijnen.

 

Op 13 juni om 12.00 uur vindt de formele aftrap van de renovatie plaats. Twee leerlingen en wethouder De Jonge, gaan het bouwbord voor de school onthullen. Het bouwbord geeft een impressie van de school na de renovatie.

 

De renovatie is een samenwerkingsverband tussen De Plataan, stichting BOOR en de gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door bouwonderneming Meerbouw Rotterdam B.V. De werkzaamheden beginnen vlak voor de zomervakantie en zijn naar verwachting voor het begin van het nieuwe schooljaar afgerond.