Afscheid nemen van juf Neiske

03 november 2016

Lekker Fit! Groente en Fruit

Drie keer in de week in de ochtendpauze wordt er alléén groente en/of fruit gegeten op onze school. Wij geven de kinderen een vast groente- en fruitmoment op school omdat:

  • kinderen zo op een leuke manier samen kennismaken met groenten en fruit.

  • dit kinderen aanmoedigt hun smaak te ontwikkelen.

  • dit helpt kinderen in te laten zien waarom gezonde voeding belangrijk is, nu en later als ze groot zijn.

  • uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam vaak te weinig groente en fruit eten.

  • kinderen die regelmatig en gezond eten, zich beter kunnen concentreren en daardoor beter leren in de klas. 


 


Lekker Fit! Groente en Fruit
Op de fruitdagen gaat het ontzettend goed en hebben alle kinderen groente of fruit bij zich. Op de andere dagen hebben helaas juist heel weinig kinderen groente of fruit bij zich. Dan horen we ook regelmatig kinderen zeggen: Hé, ik heb een appel mee gekregen, maar het is vandaag toch koekjesdag. We willen nog eens benadrukken dat groente- en fruit natuurlijk elke dag mag worden gegeten. 

 
Als Lekker Fit! school vinden wij het belangrijk om hier samen met u aandacht aan te besteden.

We hebben ons daarom dit jaar aangemeld voor het schoolfruitprogramma.  Vanaf maandag 7 november ontvangt De Plataan 20 weken lang drie porties groenten en fruit per leerling per week. Super leuk, lekker en leerzaam natuurlijk! Op de 'koekjesdagen' (dinsdag en donderdag) krijgen de leerlingen zo ook nog eens een stukje fruit of groente van school. Kinderen hoeven op deze dagen niet perse een tussendoortje mee te nemen en op vrijdag krijgen alle leerlingen 20 weken lang fruit of groente van school. Zij hoeven dan ook niets meer mee te nemen.

Dus op dinsdag, donderdag en vrijdag krijgen alle kinderen 20 weken lang fruit of groente van school en hoeven zij zelf niks mee te nemen. Dit wordt gratis op school geleverd door EU schoolfruit. Wilt u meer weten over dit programma voor scholen? Neem dan eens een kijkje op: www.euschoolfruit.nl