Afscheid nemen van juf Neiske

Beste ouders/verzorgers van de leerlingen uit groep 5, 6 en 7,

 
Middels deze mail wil ik u laten weten dat Neiske Quicken na haar verlof niet terug zal komen op de Plataan.
 

Neiske neemt met pijn in het hart afscheid van ons allen, omdat ze weer in Limburg gaat wonen. Wij zullen haar enorm gaan missen. Juf Inge de Groot zal de groep van Neiske gaan draaien, zij gaat vijf dagen werken. En heeft al een aantal maandagen meegedraaid om de leerlingen te leren kennen. 
Hiermee kwamen er twee vacatures open te staan. De dinsdag en woensdag in groep 7 en de donderdag en vrijdag in groep 6.
 
Met man en macht is er gezocht naar geschikte leerkrachten om op deze dagen de lessen in deze groepen te verzorgen. Tot op heden hebben wij nog geen geschikte sollicitanten kunnen aannemen. Dit proces blijft lopen.
 
Onze oplossing voor de groepen 6 en 7 is als volgt:
Groep 6: Marja Amsterdam (ma, di, woe, vrij), Daphne Mutter (30-11-2017), overige donderdagen Virginia Hendriks (oud collega Daphne).
Groep 7: Rene Heemskerk (ma, di, do, vrij), de woensdagen worden ingevuld door Marian Zom en Ester de Nijs.
 
Ik ben heel blij dat de leerkrachten van de groepen (Rene en Marja) zich een extra dag beschikbaar stellen. Dit zorgt voor rust en veiligheid in deze groepen. Ook ben ik blij met de extra inzet van Marian en Ester. 
Voor de groepen 6 en 7 lopen er sollicitaties. Hierin zijn wij nog niet ver genoeg om mededelingen te doen. Zodra wij hierover meer kunnen vertellen, zal ik dit naar de ouders in de betreffende groepen mailen.
 
Mocht u zelf leerkrachten in uw familie- of kennissenkring hebben en met ons mee willen denken, dan komen we graag in contact met deze leerkrachten. Daarnaast zal er vanuit de oudergeleding van de MR zal er een brandbrief gestuurd worden naar het bestuur.
 
Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
 

Met vriendelijke groet,

Daphne Mutter

Directeur OBS de Plataan

 

 

Staking 5 oktober

Staking 5 oktober

27 september 2017 - Geachte ouders en/of verzorgers,

Zoals u langs diverse kanalen hebt kunnen vernemen, hebben de vakbonden voor donderdag 5 oktober 2017 een staking aangekondigd in het primair onderwijs. Deze staking is bedoeld om kracht bij te zetten aan de politieke wens van de organisaties die zijn verenigd in het PO-Front. Zij vragen om in een regeerakkoord extra geld vrij te maken voor verhoging van de salarissen en verlaging van de werkdruk in het primair onderwijs. Nu de stakingsoproep is gedaan, hebben alle werknemers in het primair onderwijs het wettelijke recht om op die dag te staken. Op onze school geven alle medewerkers gehoor aan de stakingsoproep.

Als lid van de PO-Raad en ook als individueel schoolbestuur ondersteunt ons schoolbestuur, BOOR, de oproep om een beter salaris en een aanvaardbare werkdruk in het primair onderwijs mogelijk te maken. Er dreigt een lerarentekort, terwijl we in de regio Rotterdam veel en goede leraren nodig hebben om het best mogelijke onderwijs te geven. Een ruimere bekostiging zou onze school en leraren in staat stellen om meer te investeren in ieder kind. Ook ons schoolbestuur BOOR vindt dit doel een collectieve actie waard. En ook onze werkgeversorganisatie, de PO-Raad, ondersteunt deze staking.

Voor u en uw kind betekent dit dat op donderdag 5 oktober onze school gesloten zal zijn. In beginsel wordt van ouders of verzorgers verwacht dat zij zich zelf inzetten om opvang te organiseren voor hun kind. De kinderopvangorganisatie “Bij de Hand” is bereid om extra kinderopvangfaciliteiten ter beschikking te stellen op de stakingsdag, voor de kinderen die normaal gesproken al naar de opvang gaan. Als u van de opvang gebruik wilt maken, dient u dit zo snel mogelijk te melden bij “Bij de Hand”.

Het spijt ons dat u mogelijk ongemak zult ondervinden van deze staking, maar wij vertrouwen erop dat deze op langere termijn bijdraagt aan méér en tevreden leerkrachten en dus beter onderwijs!

Wij hopen dat de ouders en verzorgers van de leerlingen van OBS de Plataan deze actie ook onderschrijven en hun kinderen thuis houden of elders onderbrengen. Het gaat tenslotte om het behoud van goed onderwijs voor onze kinderen.

 

Met vriendelijke groet namens het team van OBS de Plataan,

 

Daphne Mutter

Directeur OBS de Plataan

Opening school

Opening school

24 augustus 2017 - Vandaag was de opening van ons gerenoveerde schoolgebouw. Eerst werden de ouders en kinderen toegesproken door Gerard Dijkman (interim-directeur) en Daphne Dudink- Mutter (nieuwe directeur). Daarna door Hans Lesterhuis (bovenschools directeur) en Jan Anker (directeur Meerbouw). De kinderen sprongen daarna het nieuwe schooljaar in. Natuurlijk was het een drukte van jewelste. Na het schooljaar in springen werd de gerenoveerde school samen met ouders bekeken.

Dinsdag 22 augustus starten niet haalbaar

18 augustus 2017 - Beste ouders/verzorgers,

 

We hopen dat jullie een fijne zomervakantie gehad hebben. Vanmorgen hebben wij als team de school mogen bekijken. Wat een werk is er verzet. Men heeft keihard gewerkt, zelfs in de weekenden. Ook aankomend weekend wordt het werk voortgezet om de school maandag op te leveren. Het is fantastisch geworden, wat een verschil.

Zoals u in de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie heeft kunnen lezen, was het streven om dinsdag de leerlingen te kunnen ontvangen. Dit is niet haalbaar gebleken gezien, de inrichting, het uitpakwerk en lesvoorbereidingen op dinsdag nog niet gereed zijn. In goed overleg met elkaar en de bovenschoolsdirecteur hebben we besloten om donderdag 24 augustus 2017 te starten met de lessen. Opvang van de kinderen is voor dinsdag en woensdag niet mogelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Op donderdag 24 augustus 2017 willen we de school feestelijk openen. We hopen dat u aanwezig bent bij dit heugelijk moment. Na de opening op het plein heeft u de mogelijkheid om uw kind naar de klas te brengen en de school te bewonderen. Om 9.15 uur starten de lessen en starten wij het schooljaar 2017-2018. We hopen op een mooie samenwerking.

 

Met vriendelijke groet,

 

Daphne en het team van de Plataan

Vordering in de verbouwing

Vordering in de verbouwing

15 augustus 2017 - 
Verschillende collega's zijn op school wezen kijken en er is door alle mensen daar ontzettend veel werk verzet met heel veel inzet en energie. De afgelopen weken is er zelfs in de weekenden doorgewerkt. Petje af voor iedereen!!
 
Het resultaat is er dan ook naar. Maar ...........
 
Dat het een megaklus zou worden was van te voren bekend en dat het van  alle betrokkenen het uiterste zou vergen om op tijd klaar te zijn was, gezien de grootte van het project, ook te verwachten.
 
Donderdag a.s. gaan alle leerkrachten kijken hoe de zaken ervoor staan. Wat we eventueel al kunnen inruimen. De bovenverdieping is bijna klaar maar aan de benedenverdieping moet nog aardig wat gebeuren. Even afwachten dus of alles op tijd klaar komt.
Eerste paal geslagen!

Eerste paal geslagen!

04 juli 2017 - Ze zijn begonnen! U zult het vast wel gezien hebben, al die drukte rondom school. De eerste paal is geslagen en daarmee is de renovatie gestart. Zelf zijn we druk bezig met inpakken en opruimen. Donderdag 6 juli staan om 7.00 uur de verhuizers er om alles weg te brengen. Naar wij hopen zal alles klaar zijn tegen de tijd dat wij weer moeten beginnen.
Lees meer ›

Benoeming nieuwe directeur

29 juni 2017 -  

Beste ouders,

 

Afgelopen maandag heeft de benoemingscommissie het besluit genomen om mevrouw Daphne Dudink-Mutter voor te dragen als directeur van Obs De Plataan. De medezeggenschapsraad van de school is hiermee akkoord gegaan. Dit betekent dat zij per 1 augustus kan starten als de nieuwe directeur van onze school.

Daphne heeft de nodige ervaring opgedaan in het onderwijs in Rijswijk zowel als leerkracht als lid van de directie.

We heten Daphne van harte welkom op onze school en wensen haar veel succes.

Met vriendelijke groet,

 

Gerard Dijkman

Interim directeur Obs De Plataan

Certificering Lekker Fit! Kleuters

Certificering Lekker Fit! Kleuters

19 juni 2017 - Vandaag werd door de Lekker Fit! consulent het certificaat voor de kleuters uitgedeeld. De afgelopen anderhalf jaar hebben de kleuterjuffen hard gewerkt om dit certificaat te behalen. De lessen voor de groepen 3 t/m 8 worden door Lekker Fit! juf Daisy gegeven. De kleuters krijgen elke dag buitenactiviteiten of activiteiten in het speellokaal volgens de richtlijnen van Lekker Fit!. Deze worden dan door de kleuterjuffen gegeven.
Aftrap renovatie

Aftrap renovatie

13 juni 2017 - Vandaag werd het bouwbord onthuld door wethouder de Jonge, Etiënne Dijo en Nadine van Vugt.

De kinderen kregen vandaag vanwege de aftrap allemaal een ijsje van bouwbedrijf Meerbouw Rotterdam B.V.

Afscheid juf Daisy

Afscheid juf Daisy

10 juni 2017 - Lieve ouders en verzorgers,

 

De Plataan...

 

  • Mijn aller eerste school waar ik de kans heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen als gymjuf.
  • Een fantastische school, met super leuke kinderen en ouders.
  • Collega's die voor je klaar staan, een hecht team met veel kwaliteit.
  • 8 jaar met heel veel pieken en af en toe dalen.
  • Voor altijd in mijn hart!!

 

Na 8 jaar met heeeeel veeel plezier les te hebben gegeven op de Plataan is het tijd om afscheid te nemen en een nieuwe uitdaging aan te gaan op een andere Lekker Fit school. Ik ga lesgeven op COS de Wereld in Rotterdam Noord. Op de Plataan zal er vanaf volgend jaar een gym meester komen: Meester Martijn. Hij zal binnenkort langs komen om zichzelf voor te stellen.

 

Een nieuwe uitdaging:

Ook al ga ik alle kinderen en collega's heel erg missen denk ik dat het goed is voor mijn eigen ontwikkeling om af en toe te wisselen van school. Daarnaast denk ik dat het voor de kinderen ook heel leuk is om weer een andere meester te krijgen met weer nieuwe leuk ideeën.

 

Uiteraard kom ik nog wel een keer langs om het mooie nieuwe school gebouw te zien en om alle kinderen even gedag te zeggen. De laatste 4 weken ga ik in ieder geval nog heel erg genieten van deze mooie school!

 

Mochten jullie nog vragen hebben dan kun je me altijd mailen.

 

Veel liefs,
Daisy

 

 
Geslaagde schoolmarkt

Geslaagde schoolmarkt

01 juni 2017 - Al was de opzet wat kleiner dan andere jaren, het was zeer geslaagd! De kinderen van groep 8 ( en natuurlijk de OR) hebben zich heel erg ingezet om er weer een leuke markt van te maken en de sfeer was weer als vanouds. Bedankt groep 8 en OR!

Voor het fotoalbum kunt u kijken bij foto's.

Start duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan

25 mei 2017 -  

Binnenkort wordt gestart met de duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan aan de Polluxstraat. Dit gebeurt omdat het huidige schoolgebouw gedateerd is. De renovatie moet zorgen voor een fijne leer- en leefomgeving die voldoet aan de hedendaagse eisen op het gebied van onderwijs. Na de renovatie moet het gebouw weer 20 jaar mee kunnen. 
Lees meer ›

Techniekbus

Techniekbus

22 mei 2017 - Vandaag en morgen staat in verband met de Techniekweken de techniekbus weer voor school.
Schoolmarkt

Schoolmarkt

02 mei 2017 - Op woensdagmiddag 31 mei a.s. organiseren wij weer een schoolmarkt. Dit jaar is het anders dan voorgaande jaren en ligt de organisatie grotendeels in handen van de leerlingen!

 
Lees meer ›

Edith Matser heeft per 7 maart 2017 haar werkzaamheden bij ons op school beëindigd

07 maart 2017 - 

In overleg met onze MR is gisterenavond het besluit genomen dat Edith per 7 maart 2017 haar werkzaamheden bij ons op school beëindigd.Vanochtend is het voltallige team geïnformeerd over dit besluit.

De reden van dit besluit heeft te maken met persoonlijke afwegingen die Edith heeft gemaakt. Zo is zij tot de conclusie gekomen dat de school in deze fase van ontwikkeling een andere directeur nodig heeft. Die conclusie wordt gedeeld door zowel onze MR als het schoolbestuur.

 

Vanaf vandaag is Dhr. Gerard Dijkman voor onbepaalde tijd interim-directeur op onze school.

Gerard zal zich nog via de nieuwsbrief van de school aan u voorstellen. Ook zal intern worden afgewogen hoe en wanneer de kennismaking met Gerard kan worden georganiseerd. U wordt daar nog over geïnformeerd.

 

Voor de volledige brief kunt u hier klikken.

 

 

 

Lekker Fit! Groente en Fruit

Lekker Fit! Groente en Fruit

03 november 2016 - Drie keer in de week in de ochtendpauze wordt er alléén groente en/of fruit gegeten op onze school. Wij geven de kinderen een vast groente- en fruitmoment op school omdat:

  • kinderen zo op een leuke manier samen kennismaken met groenten en fruit.

  • dit kinderen aanmoedigt hun smaak te ontwikkelen.

  • dit helpt kinderen in te laten zien waarom gezonde voeding belangrijk is, nu en later als ze groot zijn.

  • uit onderzoek is gebleken dat kinderen in Rotterdam vaak te weinig groente en fruit eten.

  • kinderen die regelmatig en gezond eten, zich beter kunnen concentreren en daardoor beter leren in de klas. 


 
Lees meer ›

Renovatie schuift door in planning

Renovatie schuift door in planning

28 oktober 2016 - 

Eén stapje achteruit om straks twee stappen vooruit te kunnen zetten. Het bestuur van

stichting BOOR, waar OBS De Plataan onder valt, en gemeente Rotterdam willen samen

meer tijd nemen om het renovatie- en uitbreidingsplan vast te stellen.

 
Lees meer ›

Renovatie/verbouwing OBS De Plataan

Renovatie/verbouwing OBS De Plataan

13 juni 2016 - Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

 

Met grote vreugde delen wij onderstaand persbericht. Dit bericht, opgesteld door De Gemeente Rotterdam en De Plataan,  is binnenkort ook te lezen op Pernisonline.nl, in de Stadskrant en in de lokale bladen.
Lees meer ›

Techniekweek op OBS De Plataan

Techniekweek op OBS De Plataan

03 april 2016 - Van 12 t/m 15 april houden wij op school een techniekweek.
Door middel van allerlei activiteiten willen wij de kinderen kennis laten maken met en hun kennis vergroten over zo veel mogelijk facetten van techniek. Techniek is namelijk overal om ons heen en de kinderen krijgen er dagelijks mee te maken. En in onze snel veranderende maatschappij zal dat alleen maar toenemen.
Lees meer ›
E-waste race groep 7 en groep 8

E-waste race groep 7 en groep 8

29 februari 2016 - Op dit moment wordt in Nederland maar liefst tweederde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled. Enorm zonde want het zit vol met waardevolle materialen. Gaat u maar eens na wat u mogelijk thuis nog heeft liggen: een oude telefoon, wekker, kapotte printer of dvd-speler? Recyclen kan beter door het gemakkelijker en leuker te maken.

 

 
Lees meer ›

Nieuwe digiborden

Nieuwe digiborden

09 januari 2016 - Een vreemde gewaarwording op de vroege zaterdagmorgen van 9 januari. Waar normaal gesproken de school in het weekend dicht is, was het nu een drukte van jewelste. Vanwaar al deze bedrijvigheid?
Lees meer ›
1 2