Nieuws - pagina 1

Valentijnsdag!

Valentijnsdag!

14 februari 2018 - De juffen stonden klaar om "free hugs" uit te delen. De reacties waren hartverwarmend!
Opening van de techniekweken

Opening van de techniekweken

12 februari 2018 - De techniekweken zijn gestart! Op maandag 12 februari voor schooltijd stonden de leerkrachten op het plein met proefjes of andere technische dingen. Daarna startte René Heemskerk, onze techniekcoördinator, de techniekweken met een openingswoordje en een verrassing. Naast hem stond Alvin van Dijk namens Shell. Hij gaf ons namens Shell een cheque met een waarde van €5000,- om het techniekonderwijs bij ons op school een boost te geven. Hier zijn we heel erg blij mee!

Donderdag 22 februari hebben we een techniektentoonstelling waar u kunt zien wat alle klassen geleerd en gedaan hebben.

Start Nationale Voorleesdagen samen met de peuters van Bijdehand

28 januari 2018 - Op 24 januari zijn wij van start gegaan met de Nationale Voorleesdagen. Dit deden we door naar een voorstelling van "Sssst! De tijger slaapt" te kijken samen met de peuters van Kinderopvang Bijdehand.

Kinderen op onderzoek in de Speeldernis

Kinderen op onderzoek in de Speeldernis

17 januari 2018 - Vandaag zijn we met een groep van 10 kinderen uit verschillende groepen naar de Speeldernis(een natuurspeeltuin) gegaan. We hebben hagel en wind getrotseerd en zijn op onderzoek gegaan naar wat er allemaal in de Speeldernis is en wat we bij ons straks in het nieuwe groene plein zouden willen hebben. Wat is leuk, kan door verschillende leeftijden gebruikt worden en kan educatief zijn. Veel ideeën zijn deze morgen geboren!

Het beginnetje voor ons groene plein is gemaakt!

Thema koffieochtend

Thema koffieochtend

10 januari 2018 - De eerste themakoffieochtend voor dit schooljaar was een feit. Na de inloop door alle klassen heen startte de koffieochtend om 9 uur. Deze ochtend werd het spits afgebeten door Marjanne Slot van Bibliotheek op school. Zij vertelde over boeken en voorlezen. Volgende maand is het de beurt van Carla Huson onze schoolmaatschappelijk werker.
Geboren: Sten

Geboren: Sten

28 december 2017 - Op donderdag 28 December om 4.50 uur is Juf Neiske bevallen van een zoon. Hij heet Sten. Met moeder en zoon is alles goed!
Samenwerkingsverband

Samenwerkingsverband

20 december 2017 - Vandaag hebben we het samenwerkingscontract met “Bij de Hand” getekend. Met dank aan Barbera de Jong (VVE-coach en zorgcoördinator “Kinderopvang Pernis” ), Ester de Nijs (IB-er OBS de Plataan) en Marian Zom (Bouwcoordinator OBS de Plataan) ligt er nu een samenwerkingsbeleid rondom de doorgaande leerlijn om de overstap van leerlingen vanuit de kinderopvang naar onze school spoepel te laten verlopen en de ontwikkelingskansen van de leerlingen in Pernis te vergroten.

 

Staking

Staking

07 december 2017 - 

Beste ouders, verzorgers,

 

Vorige week stond in de nieuwsbrief een vooraankondiging van de stakingsdag op 12 december. Inmiddels is duidelijk dat de staking doorgang zal vinden en de school op 12 december definitief gesloten zal zijn.

 

Met vriendelijke groet,
Daphne Mutter
Directeur OBS de Plataan

Vol verwachting klopt ons hart..........

04 december 2017 - 
Lees meer ›

Staking

02 december 2017 - 
Beste ouders/verzorgers,
 
Zoals u weet gebeurt er op dit moment veel in onderwijsland. Op 5 oktober is onze school gesloten geweest in verband met de landelijke staking. Op dit moment ziet het er naar uit dat op 12 december wederom gestaakt gaat worden. De achtergrond van deze staking wordt in onderstaande brief van de PO raad uiteengezet. 
Deze week brengen wij in kaart welke leerkrachten bereid zijn om te staken. Komende week gaan directie en leerkrachten om de tafel om te praten over de manier waarop we de schooldag van de kinderen zo goed mogelijk kunnen inrichten, wanneer de leerkrachten op 12 december wederom massaal staken en de school daardoor gesloten blijft. Wanneer u hier als ouder een bijdrage aan zou kunnen leveren, horen we dat graag. 
Hieronder vindt u de brief, zoals die door de PO raad is gericht aan alle ouders van kinderen op basisscholen in Nederland. 

Met vriendelijke groet, 

Daphne Mutter
Directeur OBS de Plataan


Lees meer ›
1 2 3